Tallinna Hope Relay märgistusega rada saab kesklinnapoolt tulijatele alguse Russalka monumendi juurest ja kulgeb mööda Pirita tee äärset tervisespordirada, kuni Pirita jõe sillani välja. Raja märkimisega soovitakse ärgitada tallinlasi koguma veelgi aktiivsemalt annetusi Eesti SOS Lasteküla laste heaks.

Heategevusjooksul saavad osaleda kõik Androidi ja iOS platvormiga nutitelefoni kasutajad, kes laevad alla Hope Relay rakenduse, registreerivad end kasutajaks ja käivitavad rakenduse, kui lähevad jooksma, rattaga sõitma, jalutama vms. Iga läbitud kolme kilomeetri eest annetab Samsung Eesti SOS Lasteküla heaks 1 euro. Rakenduse saab tasuta alla laadida kanalitest nagu Google’s Play ja App Store.

Tänaseks on Hope Relay rakenduse kaudu Eesti SOS Lastekülade toetuseks kogutud juba rohkem 10 000 eurot.

Hope Relay märgistusega jooksurajad on avatud lisaks Tallinnale juba ka Tartus ja Kuressaares. Täna avatakse jooksurada Jõhvis ja homme Haapsalus.

Vaata Kertu Jukkumi üleskutset osaleda Hope Relay kampaanias SIIT!

Rakendus salvestab päevas maksimaalselt 42 km pikkuse distantsi, mis on läbitud keskmise kiirusega kuni 40km/h. Rakenduse kasutamisel peab heategija käivitama ka andmesideühenduse ja GPSi. Heategevusjooks Hope Relay leiab aset lisaks Eestile veel 18 riigis.