Koos järgnenud Bicycle Film Festivali (BFF) filmiõhtule kohale vuranud rattahuvilistega külastas üritust tuhatkond inimest.

Sotsioloogias käsitletakse tuumafüüsikast tuntud “kriitilise massi” terminit kui ühtmoodi käituvate inimeste hulka, millega kaasneb selle käitumisviisi omaksvõtu “ahelreaktsioon” ülejäänud ühiskonna poolt.
Pole juhuslik kokkusattumus, et 1992. aastal San Franciscost alguse saanud ning enam kui 300 linnas üle maailma toimuvad critical mass spontaansed kambaviisilised jalgrattasõidud just niisugust nime kannavad.

Tallinnas on critical mass’i laadseks nähtuseks kujunenudki suvehooajal ligikaudu korra kuus toimuv linnaratturite öösõit Tour d'ÖÖ Tallinn. 

Kuigi kambasõidud on eelkõige innustatud puhtast sõidurõõmust, siis sõltuvalt toimumiskohast kannab masspelatonide linnaliikluses vuramine ikkagi ka meeleavalduse vaimu – nii ka Tallinnas.
"Kuigi olukord on pealinnas muutumas, on siinses autodele keskendunud linnapildis siiani küllalt vähe näha igapäevast jalgrattaliiklust.
Aga et miski muutuks, tuleb midagi teha. Sellised üritused aitavad jalgrattureid koondada ning nende hulka suurendada", arvas Tallinn Bicycle Week'i ning Bicycle Film Festivali produtsent Risto Kalmre.

Tour d’ÖÖ Tallinna 2. augustil toimunud öösõit oli järjekorras seitsmes, tuues tänavatele ilusat õhtut nautima üle 760 rattahundi.  Tõsi, mõnel pool maailmas on critical mass’i sõidud tuntud ka kui pedaalinahaalide karjad, kes ei tunnista liiklusreegleid. 

Tallinna sõitudel on aga peale möödakäijate ja iseendi lõbustamise ning autojuhtide viisakuse proovilepaneku eesmärgiks kinnistada ka rattaga liiklemise ohutusreegleid – alates tuledest ning lõpetades suunanäitamistega.

Ennekõike aga näidata, et linnaratturid on olemas, neid on palju ning nad ei anna alla enne kui kui rattaga sõitmisest saab linnaliikluses igapäevane ja teretulnud nähtus.

Sõidu lõpppunktis Katlaaias kogunesid sajad huvilised Bicycle Film Festivali seansile ning Eesti filmi "Sister Session" esilinastusele, mis suurte ovatsioonidega vastu võeti.

Nüüd juba nii New Yorgis, Helsingis kui ka Eestis esilinastunud film sõidab koos Bicycle Film Festivaliga järgmiseks edasi Montreali, Istanbuli ja Moskvasse.