Jõulise nimega elulooraamatu "Total Recall" ehk "Totaalne meenutus" lõpus jagab mees lugejatega oma elu kümmet kõige olulisemat põhimõtet, mis tal on aidanud tippu läbi murda, vahendab The Washington Post.

Siin need on:

1. Ära lase uhkusel ennast takistada
Arnold ei tõrkunud laskmast endale ka Muhammad Alil ära teha, et tõestada oma treeningupõhimõtteid.

2. Ära mõtle üle
Liigne analüüsimine kängitseb. Nii näiteks ei võtnud Schwarzeneggeril kuigi palju aega, et kirjutada koos Danny DeVitoga alla filmis "Kaksikud" osalemisele.

3. Unusta plaan B
Et ennast proovile panna ja kasvada, õpi elama ilma tuvavõrguta. Kui plaani B ei ole, peab töötama plaan A.

4. Kõige parem on teistele koht kätte näidata huumoriga
Schwarzeneggeri kuberneripäevad olid sageli täis pilkeid. Kõige paremini aitas meest ebamugavatest olukordadest välja tulla huumor, eriti ropp huumor.

5. Päevas on 24 tundi
Kord virisenud üks Schwarzeneggeri õpilane poole kohaga töötamise pärast, et kasvava maksega õppemaksu tasuda. Arnold ei jäänud soovitust võlgu: "Aga tööta siis rohkem!"

6. Harjuta, harjuta, harjuta
Otseteed ei ole. Et midagi selgeks saada, tuleb lõpmatuseni üht ja sama korrutada, kuni lõpuks külge jääb. Olgu see siis repliik filmis, tango tantsimine, sünnipäevakaardi joonistamine või "I'll be back!" ütlemine.

7. Ära süüdista oma vanemaid
Arnold tunnistab, et on rõõmus oma karmi kasvatuse üle.

8. Suured muutused nõuavad "mune"
Schwarzenegger küsis Gorbatšovilt - keda mees peab Nelson Mandela kõrval üheks oma kangelaseks - kuidas ta suutis nii dramaatiliselt muuta Nõukogude Liitu. Gorba vastas: "Sain aru, et tuli revolutsioon korraldada. Ainus viis midagi saavutada, oli kellelegi maksta. Süsteemi polnud. Oli aeg see kõik maha lammutada."

9. Hoolitse oma keha ja vaimu eest
Aju on muskel ja seda tuleb treenida!

10. Taha enamat
Ära jää loorberitele puhkama - seda saab hauas teha. Põhimõtte ilmestamiseks tsiteerib Arnold Eleanor Roosevelti: "Tee iga päev midagi, mis sind hirmutab"