Saates rääkis Estonia ooperisaalis lavastuvas operetis "Savoy ball" ning Vana Baskini teatritükis "Meie naised" üles astuv Kilgas operetiaegadest koos Katrin Karismaga ning meenutas selja taha jäänud elu, mis võinuks saada tema karjäärile saatuslikuks.

"Kui ma sain 50, siis ma mõtlesin, et peaks kuidagi teistmoodi elama. Tegema elumuutuse. Mõtlesin, et jätan kõik pahed maha. Ega see alkohol olnud ainus asi. Veel oli suitsetamine ja siis käisin juba mängupõrgus mängimas ning see oli juba sõltuvus," rääkis näitleja, kes enda sõnul otsustas ühel hetkel keerata elus puhta lehe, carte blache.

Kui sügavale kasiinosõltuvusse näitleja siis ometi langes, et tuli otsus vastu võtta? "Ma ei oska öelda, kui sügavale, aga see oli vabariigi alguses ja siis oli kõik see huvitav ja uhke. Mina olin käinud Ameerikas ja Las Vegases mänginud ja kui tulid esimesed videomatid meile siia, siis käisid näitlejad seal väga palju. Kellele see nüüd vähem või rohkem külge jäi, ei tea, aga seda raha sai seal kulutatud küll," meenutas ta, et võites hakkas tunduma, et raha muudkui tuleb.

"Ega see sõltuvus nüüd väga hulluks ka ei läinud, aga ta oli sõltuvus," ei pelga näitleja tunnistada. "Mina enam oma jalga üle selle [läve] ei tõsta ja pole siiani ühtegi hasratmängu mänginud," kinnitab Kilgas.

Ka alkoholist ja sigarettidest loobunud Kilgas sõnab, et tõukeks tervislikuma eluviisi poole oli vanaisaks saamine. "Ei saa ju olla vanaisa ja juua. Olla purjus vanaisa ja käia lapselastega. Võid kaotada töö ja jäädagi selliseks... Su ülemine aparaat ei tööta enam," sõnas ta ja nentis, et karskuse algus oli veidi raske. "Aga tegelikult on see mõte tähtsam, et sa ise jõuad selles selgusele," sõnas ta.

Teiseks oluliseks tõukeks oligi näitleja hirm karjääri hävimise ees. "Ma arvan, et see oli kindlasti seotud ka sellega. See kõlab võibolla õõnsalt, aga teater on mulle elutähtis ja ma tunnen ennast kõige paremini laval. See oli kindlasti üks tähtis faktor, kui mitte kõige tähtsam faktor," tunnistas Kilgas.