Chris Potter on oma põlvkonna silmapaistvamaid jazzmuusikuid, 2013. aastal valisid maailma jazziajakirjanikud ta Aasta Muusikuks. Oma ansambli liidrina on ta salvestanud 15 albumit ja mänginud rohkem kui sajal teiste muusikute heliplaadil. Oma sooloalbumiga “In Vogue” nomineeriti saksofonist Grammyle, lisaks ta on võitnud Grammysid Steely Dan’i ja Pat Metheny ansamblitega. Potter on väga avatud muusik, kes lööb kaasa ka kõige meeletumates projektides. Tema saksofonistiil on kujunenud Charlie Parkerit, Lester Youngi ja Sonny Rollinsit kuulates. Fraseerimine, toon, rütmikäsitlus, dramaturgia – kõik need elemendid on talle olulised. Oma muusikuteel on Potter jazzi kõrval kokku puutunud erinevate muusikastiilidega rockist klassikani, tema oskus sulatada neid elemente vabal loomulikul moel oma helimustritesse on ületamatu. Tänaste jazzmuusikute poolt üks enim jäljendatud saksofonist Chris Potter on kevadturneel oma uue kvartetiga.

Jazzkaare 6. päeva avab kell 18 Kuuba jazzi ere täht Roberto Fonseca. Trummarina alustanud pianisti loomingus kohtuvad igatsev Kuuba son’, kuum afro-kuuba soul ja funk, jazz ja minimalism. Fonseca muusika tunnneteskaala ulatub õrnast lüürikast tuliste vulkaanipurseteni. Lisaks kontsertidele ning produtsendi- ja pedagoogitööle on Fonseca kirjutanud ka filmimuusikat ja esinenud prantsuse moedisainerite etendustel. Üliandekas pianist-multiinstrumentalist esineb Jazzkaarel esmakordselt, jagades kuulajatega oma armastust Kuuba ja jazzi vastu.

Kell 19:30 astub Jazzkaare kuulajate ette 32-aastane New Yorgi laulja-helilooja-kitarrist Becca Stevens, kes on kogunud rahvusvahelist tuntust nii kontserdilavadel kui ka erakordsete loominguliste projektidega roki, jazzi, popi ja kaasaegse klassikalise muusika vallas. Lauljatari soe ja loomulik hääl põimub soolokontsertidel nauditava kitarrimänguga. Põnevust lisab ta helikeelde ka sünnikodu Põhja-Carolina appalachi folkloor. Becca Stevens on koostööd teinud jazzitippudega nagu Jose James, Esperanza Spalding, Brad Mehldau ning talle on kuulsust toonud ka meisterlik Björki muusika tõlgendamine.

Päevale paneb kell 22:30 punkti Eesti vokaaljazzi kirgas täht Sofia Rubina, kelle muusikalisse ampluaasse kuuluvad jazziklassika kõrval ka klubilik soul ja funk ning juudi rahvamuusika. Aastal 2009 pälvis Rubina Noore jazzitalendi preemia. Tema viimane album “In the Land Of OO-BLA-DEE” on läinud sajandi jazzikuldajastu peegeldus. Selle aasta Muusikaauhindade jagamisel pälvis sai plaat pärjatud tiitliga “Aasta jazzalbum 2015”. Jazzkaarel liitub Sofia Rubina ansambliga üks Venemaa säravamaid pianiste, hulga rahvusvahelisi preemiad noppinud Jevgeni Lebedev.