Pealegi võib magamisasend mõjuda tervisele - seda siis kas positiivselt või negatiivselt.

Professor Chris Isdzikowski, keda võib pidada eksperdiks kõiges, mis puutub unesse ja magamisse, on aastate jooksul tegelenud magamisasendite uurimisega ja jõudnud huvitavatele järeldustele.

Tema sõnul võib eristada kuut kõige levinumat asendit, mida võib ühtlasi seostada ka inimese isiksusega. Paljud kehakeele eksperdid nõustuvad tema arvamusega. Siinkohal toome teieni kuus enam levinumat magamisasendit. Loe ja vaata, kas ka Sinu asend on nende hulgas ja kas kirjeldus peab paika.

1. Looteasend

Foto

Professor Idzikowski uuringu kohaselt selgus, et üheks kõige enam levinumaks magamisasendiks on looteasend, milles inimene magab külje peal, kerra tõmbununa, põlved kõverdatud ja käed üles tõstetud padja suunas. Samuti võib üks käsi olla pandud padja alla ja teine käsi olla lähedal lõuale. Antud positsioon võib viidata inimese soovile end rahustada, emotsionaalselt lohutada.

Neid, kes eelistavad magada looteasendis, peetakse tihti peale inimesteks, kes väljast vaadatuna võivad tunduda küll vaimselt väga tugevad, kuid kes enda sisemuses on siiski emotsionaalsed ja tundlikud. Nad võivad algselt küll häbelikud tunduda, kuid nendega saab tegelikult üsna kiiresti jutule. Nad on lahked, kohusetundlikud ning korrale orienteeritud. Kuna looteasendis magamine võib põhjustada seljavaevusi, siis on soovitatav asetada padi enda põlvede vahele, et stressi vähendada.

2. Sirge puupalk

Foto

Antud magamisasendit iseloomustab ühe külje peal olek, sirge selg ja jalad ning käte sirutatus jalgade suunas. Inimene, kes „sirge palgi“ kombel põõnata eelistab, usaldab teisi üsna kergelt ning paistab ise samuti usaldusväärne. Ta on muretu ja naudib seltskonnas viibimist.

Kuna inimesed, kes „sirge palgi“ positsiooni eelistavad, magavad tihti peale ühe käe peal, siis võib hommikul ärgates olla kael või pea kange. Samuti võib keeruliseks osutuda piisavalt pehme padja leidmine, et peal mugav oleks. Peale selle võib antud asend gravitatsiooni tõttu kiirendada näokortsude teket ja rindade ära vajumist.

3. Igatseja

Shutterstock

„Igatseja“ magamisasend on üks variatsioon looteasendist, milles inimese jalad on veidi kõverdatud ja pea kergelt kaldu. Tema käed on tihti peale välja sirutatud, just kui soovides midagi haarata.

Antud positsiooni eelistava inimese isiksuseomadusteks võib pidada avatust, kuid samal ajal ka küünilisust ja skeptilisust. Tal võib esialgu minna otsuste langetamisega kaua aega, kuid kui otsus on juba langetatud, siis jääb ta selle juurde kindlalt pidama. „Igatseja“ magamisasend võib põhjustada kaelalihaste pinget, seega tuleks palju rõhku pöörata mugava padja leidmisele.

4. Sõdur

Shutterstock

„Sõdur“ magab enda selja peal, käed jalgade suunas sirgelt välja sirutatud. Inimene, kellele selles asendis magada meeldib, on tihti peale reserveeritud ja vaikne. Samuti seab ta nii endale kui ka teistele kõrgeid nõudmisi.

Inimesed, kes selili magavad, kalduvad norskamisele, mis võib nad muuta vastuvõtlikuks uneapnoele ehk uneaegsele hingamisseisakule. Uneapnoe tähendab hingamisteede kokkulangemise tagajärjel tekkivat üle kümne sekundi kestvat hingamisseisakut une ajal. Haiguslikuks muutub see alles siis, kui esineb üle viie uneapnoe episoodi tunnis. Hoolimata uneapnoe tekkimise ohust, peavad arstid antud positsiooni selja ja kaela heaolu seisukohalt kõige paremaks.

5. Vabalangemine

Shutterstock

Kui oled üks neist inimestest, kes magab kõhuli, pea pööratud külje peale, üks või mõlemad käed padja all, siis eelistad magada „vabalangemise“ asendis. Inimene, kes antud positsioonis magada armastab, on tihti peale ekstravertne ja tormakas. Tal on raske toime tulla pingeliste situatsioonide ja kriitikaga.

Võrreldes teiste magamisasenditega, mõjub see kõige paremini seedesüsteemile, kuid võib põhjustada seljavaevusi, kuna selgrool pole tuge. Antud asendis magajatele on soovitatav asetada padi alakõhu ja vaagna alla, et pinget leevendada.

6. Meritäht

Foto

Kui magad selili, välja sirutatud käed ja jalad laiali, siis võib pidada Sind „meritäheks“. Antud asendis magavad inimesed on suurepärased sõbrad, kuna nad on head kuulajad ja alati valmis aitama.

Nii nagu ka „sõduri“ positsiooni puhul, võib ka see asend viia norskamiseni. Samuti võib see põhjustada seljavaevusi. Seega on soovitatav asetada padi koormuse leevendamiseks põlvede alla.