Donald Trumpi võidutsemise tõttu korraldatakse proteste üle terve USA, kuid ega ka Ühendkuningriigis olukord kiita ole. Hiljuti otsustas Inglismaa ja Walesi kõrge kohus, et Suurbritannia peaminister Theresa May ei saa algatada Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumist ilma parlamendi heakskiiduta ning terve riik on seetõttu äärmiselt ärevil.

Brittide mõtteis mõlgub aga võimalik lahendus — värvata endale presidendiametist lahkuv Barack Obama. Rahvas on löönud interneti kihama ning asunud Obamat keelitama, anuma ja lausa nõudma, et too koliks Suurbritanniase ja asuks nende riiki juhtima.

“Kas UK peaminister võib olla endine USA president? Sest, kui teil pole Obamat enam vaja, võtaksime me ta hea meelega endale,” säutsus üks britt. “Kas me saaksime allkirjastada mingisuguse petitsiooni, et Obama hakkaks meie peaministriks? Mind ei huvita, kui võimatu see on, teeme selle ära!” on tema kaasmaalane valmis aktsiooniks.

“Niisiis, Ameerika otsustas Obama vahetada Trumpi vastu. UK võtab nüüd Obama endale, aitäh,” edastas kolmas britt lühidalt oma soovi. “Kui Ameerikal pole Barack Obamat enam vaja, kas ta võiks hakata hoopis meie peaministriks, palun? Kas Obama võiks pärast presidendiametist lahkumist tulla Suurbritanniasse ja ajada meil asjad korda?” uurivad mitmed.

Mõni pole aga sugugi kindel, milline Obama nende riiki võiks juhtima asuda: “Ma küll elan Ühendkuningriigis, aga kui Michelle Obama kandideeriks presidendiks, leiaksin ma viisi tema poolt hääletamiseks. Ma jumaldan seda naist.”