Saara Aalto võistlusloo "Monsters" autoriteks on Joy Deb, Linnea Deb ja Ki Fitzgerald, kes sooviksid väga oma loole Portugalis kaasa elada, kuid väljaande Ilta-Sanomat andmete kohaselt pole Soome rahvusringhääling YLE nõus maksma laulukirjutajate lennupiletite ja majutuse eest.

"See on tõeliselt kurb. Kujutage ette, kui filmifestivalidel ei nähtaks režissööri või stsenaristi," lausus Rootsi 2015. aasta võiduloo "Heroes" autorina tuntud Linnea Deb väljaandele Aftonbladet.

Mullu valis YLE lauljatari Soome esindajaks 2018. aasta Eurovisioni lauluvõistlusel. Aalto esindas telesaates "Uuden Musiikin Kilpailu 2018" kolm lugu ning žürii ja rahva poolt antud häälte võrdsel kaalul valiti Soome eurolooks "Monsters". Debi sõnul on kummaline, et eelvooru jaoks lennutati nad Soome kohale, kuid Lissaboni jaoks heidetakse nad kõrvale: "Kahju, et võistlusel, mis põhineb laulukirjutajate tööl, ei peeta meist üldse lugu."

"Maksame juba niigi paljude lendude ja majutuste eest. See ei ole meie otsustada, kes delegatsiooni kuulub," seletas YLE ja Soome euroloo välja selgitanud telesaate "Uuden Musiikin Kilpailu 2018" produtsent Anssi Autio. Mees rõhutab, et tahaks väga autoreid Lissabonis näha, sest nende kohalolek on äärmiselt oluline. "Me teeme koostööd Warnen Music Finlandi ja Saara meeskonnaga ning peame ka nendega arvestama."