Harukordse kutse ehk “kuldse pileti” saajate hulgas on ohtralt ühiskonnas silmapaistvaid tegelasi — 200 erinevate heategevusorganisatsioonide töötajat, 1140 palee meeskonna liiget, 100 kohalikku koolilast ja 1200 tavakodanikku. Neil on lubatud siseneda Windsori lossi territooriumile, mis on ideaalne pikniku pidamiseks.

Windsori loss

Omaenda piknikukorvi toomise nõudega rahulolematud pidulised tunnevad aga, et kuningakoda pole nende suhtes piisavalt külalislahke. “Neil on ju nii palju raha. Kuidas siis on nii, et peab ikkagi ise oma toidu kaasa võtma? See on arusaamatu. Kas ma pean ümber nurga McDonald'sisse minema?” kõlavad pahased kommentaarid.

Kensingtoni palee sõnul kestab pulmatseremoonia Windsori õuealale kogunenud külaliste jaoks vaid tunnikese, keskpäevast kella üheni päeval, ent neil on palutud kohale tulla mitmeid tunde varem, et kõik jõuaksid turvakontrolli õigeks ajaks läbida. Ainsad, kellele on plaanis toitlustust pakkuda, on 600 külalist, kes on osalevad kabelis toimuval jumalateenistusel ning hiljem Windsori lossis toimuval pidulikul banketil.