«Pealtnägija» täht Vahur Kersna (46) pole telepüssi põõsasse visanud. Mees tegi eetrisutsaka Kanal 2 saates «Selgeltnägijate tuleproov», kus ta sai hinnata teda alati huvitanud sensitiivide tegelikke võimeid.

Kas teadsite, et…

 


1. Kooliajal võitis Vahur tüdrukute südameid muusikaga, keerutades pidudel plaate. Mehe lemmikuteks on Queen, David Bowie jt. Koolikaaslaste sõnul õppis Vahur inglise keele ära tänu muusikale.
2. Vahur teenis esimese raha lastelehe Säde kaasautori ja karikaturistina. Ta joonistas naljapilte ka ajalehtedele Nõukogude Õpetaja ja Töörahva Elu.
3.Vahuri isa Aksel oli Antsla keskkooli direktor ja ema Ella vene keele õpetaja. Tänane telestaar on üksiklaps, kuid vanemad ei hellitanud teda ära, Vahur sai päris range kasvatuse. Ta teadis juba puberteedieas, et õpib iseenda, mitte vanemate ja kooli jaoks.
4. Teletäht tarvitas esmakordselt alkoholi alles 25aastaselt. Sõbrad ei mäleta täpselt, kumba tolleaegset nalivkat, Agnest või Gabrieli, Vahur siis lipsu taha lasi. Suitsu pole lapsest saadik spordile pühendunud Kersna kunagi teinud.
5. Kamraadid iseloomustavad Vahurit kui väga vastuolulist inimest. Ühest küljest on ta väga egoistlik, kuid samas ka sügavalt empaatiline. Lisaks on ta väga enesekindel.
6. Kersna sõnul läks ta televisiooni tööle, sest ei osanud midagi muud teha. Esimest korda sattus ta telemajja kuuenda klassi poisina, kui oli võitnud ETV spordiviktoriini. Pärast ajakirjanduse eriala lõpetamist Tartu Ülikoolis 1985. aastal asus Vahur tööle meelelahutus- ja muusikasaadete toimetusse. Noort telemeest ETVs eriti ei oodatud. Palga õigustamiseks tegi ta «Prillitoosi» spordinurka.
7. Ülikooli esimesel kursusel pakkis Kersna koos kursavend Andrus Nilgiga ülikooli ajalehte. Kuna see oli tüütu ja igav töö, siis otsustas ta väikese vingerpussi visata. Vahur kirjutas Mati Undile mõeldud pakile Undu Mati. Temp avastati ja tal tuli lehed uuesti pakkida.
8. Taist tulles tõi Vahur igale «Pealtnägija» liikmele ühe pipraselt või magusalt marineeritud eksootilise puuvilja. Kui saate administraator Jaak Tammearu pärast piprase vilja haukamist suu ja silmad pungi ajas, ütles Kersna, et suur tükk ajab suu lõhki.
9. Vahuris on tubli annus romantikat. Telemees kirjutas Vilja Savisaarele (tollal Laanaru — toim.), kellega tal oli üheksandast klassist kuni ülikooli lõpuni suhe, tihti luuletusi. Armunutel olid taevas oma tähed, mida nad hilisõhtutel vaatamas käisid. Vahuri täht oli suur ja särav, Vilja oma selle kõrval aga pisut väiksem ja mitte nii särav.