Borat on tagasi Kasahstanis. Sacha Baron Cohen kütab suve kuumaks «Brünoga».

Sacha Baron Cohen (37) räägib harva iseendast, eelistades varjuda oma tegelaskujude taha. Brüno oli viimane olulisem tegelaskuju, kelle Cohen oma «Da Ali G Show» jaoks välja töötas. Räppar Ali G saavutused kinolinal jäid tagasihoidlikuks, kuid Kasahstanist pärit Boratist sai rahvusvaheline superstaar, kes tagas ka Cohenile kurikuulsuse. Brüno tähelend algas juba enne esilinastust. Milano moenädalal imbus ta moelavale. Los Angeleses trügis ta homovastaste paraadile. Texases osales ta tele-show's, hüpitades põlvel prisket Aafrikast pärit beebit.
Lapsena ei osanud Sacha sellisest tulevikust unistada. Ta mängis korvpalli ja harjutas breiktantsu, kuni läks Cambridge'i ülikooli ajalugu õppima. Ka praegu on tema eraelu nagu suletud raamat. Ta elab koos näitlejatarist kihlatu Isla Fisheri ja väikese tütre Olive'iga vaheldumisi Londonis ja Los Angeleses ning kaitseb oma privaatsust kiivalt. «Brüno» esilinastustel ja promoturneedel laseb ta musta töö ära teha oma tegelaskujul.
 
Räägi Brünost.
Need, kes temaga kohtuvad, usuvad, et ta on Austria moereporter. Ta on väga camp, kuid tema seksuaalne orientatsioon on ebaselge.
 
Kas nende tegelaskujude nahas on raske olla?
See on kohutavalt väsitav, sest kui sa ilmud kuhugi koomilise tegelaskujuna, oodatakse sinult pidevat naljategemist.
#end#
Kust sa oma enesekindluse võtnud oled?
Mul olid kirjeldamatult armastavad vanemad. Ma arvan, et see annab jõudu minna inimeste keskele, kes sind vihkavad. Kui seda nüüd niimoodi analüüsida...
 
Kuidas sündisid Brüno ja Borat?
Hakkasin neid välja töötama selleks, et pääseda tasuta pidudele. Cambridge'is oli selline asi nagu Cambridge Balls, mille pilet maksis 120 naela. Püüdsin ennast ja teisi sisse möllida, teeseldes, et oleme bänd. Mäletan, et kui 23aastaselt New Yorki tulin, oli see puhas lõbu. Trügisime sõpradega klubidesse, väites, et oleme väljaviskajad või narkodiilerid.
 
Kuidas kuulsus sulle istub?
Armastan väga privaatsust, mul on raske kuulsusega leppida. Olen püüdnud oma tegelaskujusid kuulsaks teha, elades samal ajal normaalset elu, mis mind ei vangista ega ahista.
 
Kas vastab tõele, et sinust oleks võinud saada ka breiktantsija?
Lapsena huvitas mind väga räpp. Ma harjutasin breiktantsu. 12aastaselt viis ema minu ja mu sõbrad oma Volvoga tantsima. Autos oli meil linoleum. Sõitsime keset talve Covent Gardenisse, panime linoleumi maha ja breikisime.
 
Mis oli trupi nimi?
Saime nime alles siis, kui hakkasime tegema Bar Mitzvah'sid. Siis panime vist endale nimeks Black on White. Robotiliigutused olid meil peamised. Põhimõtteliselt olime keskklassi juudipoisid, kes kohanesid selle kultuuriga. Me arvasime, et see on väga cool. Seal ongi Ali G juured.
 
Kas oled alati tahtnud meelelahutusäris töötada?
Ei. Pärast Cambridge'i andsin endale viis aastat, et näitleja ja koomikuna raha teenima hakata. Kui sellest midagi välja poleks tulnud, oleksin ala vahetanud, hakanud näiteks advokaadiks.
 
On sul pärast Borati ja Brüno kuulsaks saamist teisigi tegelaskujusid, keda arendada?
On küll tüüpe, keda tahaksin arendama hakata, aga tegelikkuses on seda üha raskem teha.
 
Kõik räägivad Brünost. Kus on Borat?
Ma ei tea. Ta võis minna tagasi Kasahstani sellisesse külla, kust temaga on raske ühendust saada.
 
Kas ta tuleb tagasi?
Ma ei tea. Võimatu on panna teda tegutsema nii, nagu ta seda tegi.
 
 
Brüno Sacha Baron Cohen hoiab end oma värskeima tegelaskuju Brüno varjus.
 
Fotoaive/aivebul: Cohenisla BULLS
Varjatud elu Cohen elab kulisside taga õnnelikku pereelu näitlejatar Isla Fisheri ja tütre Olive'iga.