Intensiivsed proovid
Vene lavastaja Aleksandr Ogarevi juhtimisel toimuvad proovid intensiivses, kuid õdusas keskkonnas, kus näitlejatevahelise ning lavastaja sünergia koosmõjul luuakse Eesti Vabariigi müstiliseimast liidrist ning ta kaaskondlastest ausad ja unikaalsed figuurid. Jäägitut pühendumust leiab nii näitlejate ilmekast kehakeelest kui ka lavastaja visioonist. Aleksandr Ogarev väljendab ennast ekstravertselt, selgelt ja ilmekalt ning osaleb aktiivselt lavatöös. Näitlejate ja lavastaja vahel on tunda suurt austust, aga sellegipoolest tehakse sõbralikult nalja, luues mõnusa ja familiaarse keskkonna. Sellegipoolest toimub tõsine töö, kus lavastaja ei karda kätt külge panna, kui näeb kuskil arenemisruumi. Kuigi lavastus on üsna lihvitud, siis ei keskenduta üleliia detailidele.

Näitlejad lähenevad rollidele väga loomulikult ning proovis on vaatajal keeruline aru saada, kas tegu on stseeniga või aetakse niisama omavahel juttu. Etenduses löövad kaasa erineva taustaga näitlejad. Nimirolli mängiv ja ka lavastaja ametit pidav Peeter Tammearu Kuressaare Linnateatrist läheneb rollile väga professionaalselt, tekitades dialoogi lavastaja Aleksandr Ogareviga. Tammeraru on proovis ka tõlgi ametikohal, aidates Vene lavastajal edastada enda visiooni õigete sõnadega. Etenduses lööb kaasa ka vabakutseline näitlejanna Elina Reinold, kes võlub vaatajaid kelmika šarmi ning mitmekülgse näitlejatööga. Peale staažikate näitlejate pakub „Kostja ja hiiglane“ lavalaudadele ka värsket verd. Mängufilmist „Polaarpoiss“ tuttav Roland Laos pakub ilmekat ning professionaalset etteastet mängides etenduses mitut rolli.

Rõõm ja masendus läbisegi
Näitlejatevaheline keemia on proovides hea ning emotsioonid on siirad. Dialoog on sujuv, loomulik ning ehe. Ka kehakeel on väga ilmekas ning avameelne, lisades dialoogile jumet ning fookust. Teatritükis valitsevad erinevad emotsioonid, mis vahetuvad tihti. See on väljakutse näitlejatele, kes peale mitmete mängitavate rollide peavad omaks võtma ka uued maneerid. Lavastus on kui eriilmeline igiliikur, kus üks hetk valitseb huumor ja rõõm ning teine hetk tragöödia ja masendus. „Kostja ja hiiglane“ köidab endas mitmeid emotsioone ning kannab neid oskuslikult edasi nii dialoogi kui kehakeelega. Miljöömuutused on kiired tulema, aga näitlejate ja lavastaja professionaalsus tagab olukorras selguse.

Üldiselt jätab etenduse „Kostja ja hiiglane“ proovis nähtu mulje, et tulekul on unikaalne ja huvitav etendus, mis ei ole üldse tõsine ja tuim ajalooline draama, vaid pigem mitmekülgne ja emotsioone täis lavateos. Kaasa löövad nii staažikad kui noored näitlejad, kelle ülesanneteks on peale mitme rolli täitmise ka tihti muutuvate emotsioonide ja meeleolude vahetu ja siiras edastamine. Vene lavastaja Aleksandr Ogarev osaleb proovis aktiivselt näitlejate töös, lihvides stseen stseeni haaval Mart Kivastiku lugu.

Lavastuse korraldavad Ekspress Meedia ja R.A.A.A.M. Kokku on ainult 10 etendust. Pileteid saab osta siit.