Hans H. Luik

2006. aasta sügisel süüdati ridamisi meediakontserni Ekspress Grupp omaniku Hans H. Luige lähedaste elupaiku, mida Luik toona iseloomustas kui argpükslikke rünnakuid enda isiku vastu. “Ma ei tea, mis võib olla nende rünnakute põhjuseks, see on mulle suur hämming,” sõnas mees ega osanud öelda, kas see oli rünnak pigem ajakirjanduse või temaga seotud äride vastu.

Luik ei välistanud, et rünnaku võisid põhjustada viimasel ajal Eesti Ekspressis kirjutatud lood klannimajandusest. “Ma ootaks väga, mis nüüd edasi saab. Selline ligimeste kaudu hoiatamine peaks mingisuguse järje või uue signaali tooma. Ma vihkan tervikuna sellist signaalsüsteemi, hästi barbaarne.”

Loe pikemalt SIIT

Margus Tsahkna

2017.aastal emadepäeva paiku süttis öösel toonase kaitseminister Margus Tsahkna Nõmmel asuv kodumaja, kus õnneks keegi viga ei saanud, ent tule- ja veekahjustused olid nõnda ulatuslikud, et perekonnal tuli taastamistööde ajaks ajutiselt mujale kolida.

Tulekahju sai alguse õhksoojuspumba rikkest ja levis mööda välisseina katuse alla. Kaitseminister oli põlengu ajal perega kodus, kuid keegi viga ei saanud. “Naaber päästiski meid,” ütleb Tsahkna toona Delfile. Ta kirjeldas ka, kuidas läks nii endast välja, et tormas ummisjalu ise tulekahju likvideerima.

Loe pikemalt SIIT

Allar Levandi

Üle-eelmise aasta jaanuaris süttis endise tippsportlase ja ärimehe Allar Levandi Nõmme maja juures asuv garaaž, kus hävis kaks luksuslikku sõiduautot Jaguar ja BMW maastur. Levandid ise jäid terveks ning tänasid õnne, et tuli ei levinud puudesse ja sealt edasi elumajja.

Põleng sai alguse autodest ning Levandi polnud enda sõnul lõpuni kindel, et polnud tegu millegi pahatahtlikuga. “Eks ma ise suure päästjahingega päästsin autodest oma suuski, rahakotte ja Anna iluuiske,” loetles ta esemeid, mis hirmsas põlengus tuleroaks ei langenud. “Tuli on asi, millega nalja pole!” sõnas ta.

Loe pikemalt SIIT

Igor Gräzin

2009. aasta detsembris põles riigikogulase Igor Gräzini Mustamäel asuv korter — põleng sai alguse lühisest pliidijuhtmes, mis süütas terve korteri. “Igaüks vaatab sellistel puhkudel esimesena kõige kallimate asjade poole,” kirjeldas Gräzin talle osaks saanud vapustust. Hirmsaimast ta siiski pääses: tähtsad teadustööd jäid tänu pritsimeeste taiplikkusele tulest puutumata.

“Kahjud on suured, aga korvatavad,” analüüsis ta olukorda. “Inimestele, kes seda loevad — hinnake materiaalseid asju, mida taastada ei saa! Intellektuaalseid asju ja dokumente ei tohi hoida ühes eksemplaris, diplomitest ja käsikirjadest peab olema koopia,” manitses ta kõiki ettevaatusele.

Loe pikemalt SIIT

Ain Hanschmidt

Eelmise millenniumi viimased päevad tõid toonasele Eesti Ühispanga presidendile Ain Hanschmidtile kurva uudise sellest, kuidas tema ehituse lõppjärgus luksuslik suvila Läänemaal, Keibu lahe kaldal põles esimesel jõulupühal maani maha. Majas oli umbes 100 ruutmeetri jagu eluruume.

Endise Pöögelmanni-nimelise sõjatehase puhkebaasi rajatud suvilate rajoonis asunud poolteisekordset rookatusega palkmaja käisid kustutamas koos Harjumaa tuletõrjujatega ka Nõva vabatahtlikud pritsimehed, kes kirjeldasid olukorda lootusetuna. “Kui kohapeale jõudsime, oli maja üleni leekides. Aitasime päästa teisi maju,” sõnas Nõva tuletõrjekomando pealik Tõnu Osa. Ehitisest jäi püsti vaid üks nurk ja tulekahju puhkemise põhjusi ei osanud kustutajad nimetada.

Loe pikemalt SIIT

Paavo Järvi, Maria Avdjuško ja Evelyn Sepp

Kuigi tegu pole ainuisikulise, vaid pigem kollektiivse üleelamisega, tasub ära märkida, et punane kukk on noolinud ka prestiižset Tallinna vanalinna piiril asuvat elumaja, milles omab kortereid rida Eesti avaliku elu tegelasi.

2012. aasta jõululaupäeva hommikul läks nimelt Tallinna kesklinnas Pärnu maanteel põlema maja, kus omavad kortereid ja äripindu Paavo Järvi, Maria Avdjuško ja Evelyn Sepp ning majas asusid veel ka Soome evangelistlik-luterlikule kirikule ning Poola Vabariigile kuuluvad korterid.

Loe pikemalt SIIT