"Me ei tea selle juhtumi olulisi asjaolusid, teame üksnes töölt lahkunud inimese kirjeldust ja teise poole väidet, et ta ei löönud ja et tema suhtes kasutati vaimset vägivalda. Seega ei saa volinik juhtunut kommenteerida," sõnab ta Kroonikale. "Kui üldisemalt vaadata, siis muidugi on igasugune füüsiline vägivald tööl vähimana taunitav, soost täitsa sõltumata, ja soost sõltumata võib ka tegu olla väär- või kuriteoga. Need hinnangud annab aga politsei. Kannatanutel - jällegi mistahes soost - tuleks antud juhtumi puhul ikkagi pöörduda politseisse."

Pakosta ütleb, et tööandja peab tagama sellise töökeskkonna, et töötajate tervis oleks hoitud ja konfliktide tekkimise võimalus minimeeritud. "Samas ei ole just eriti palju vahendeid, kuidas üks tööandja saaks ühes kontoris kõiki kolleegidevahelisi konflikte vältida, sealhulgas ka vägivalla kasutamist. Juhul, kui on konflikt juba aset leidnud, on oluline adekvaatselt tegeleda tagajärgedega ja mõelda selle peale, kuidas tulevikus selliste situatsioonide tekkimist ennetada," lisab ta. "Tööandja on ju ka omalt poolt huvitatud motiveerivast töökeskkonnast. Seksuaalse või soolise ahistamise tunnuseid antud juhtumi puhul esitatud asjaolude põhjal ei ilmne - puudub seksuaalne eesmärk ja ei ole andmeid, et väidetav löömine oleks toimunud just soo tõttu. Konkreetsel koosolekul toimunut ei saa hinnata enne asjaolude väljaselgitamist."

Kroonika kirjutas, et tele- ja raadiosaadete juhina tuntud Kertu Jukkumi endine meeskolleeg süüdistab naist näkku löömises töö ajal meemi eest, mis polnud tema tehtud. Kertu eitab vägivaldset käitumist – tema tõmmanud lihtsalt käega läbi õhu.

Pikemalt saab lugeda SIIT.