Väljaandele "Izvestia" antud intervjuus, kaitses ta avalikult Venemaad öeldes, et "on olemas palju kokkuleppeid ja muid dokumente", mis tõestavad Venemaa nõudmist Sevastopolile, suurele sõjalisele sadamale Krimmis.

Ta lisas, et Moskva tegevust "provotseeris" Ukraina president Viktor Janukovõtš, kelle tegevus oli Washingtoni poolt korraldatud.

Kummalisel kombel avaldasid Watersi väited Kremli retoorikat, mis õigustab Krimmi ülevõtmist, ja ärritas paljusid Ukrainas, kelle arvates ei olnud Venemaa tegevuskäik õige.

Ukraina valitsusväline organisatsioon Mirotvorets (rahuvalvejõud), mille eesmärk on teavitada kohalikke õiguskaitseasutusi välisriikide kodanikest, kes on väidetavalt toime pannud Ukraina vastu suunatud kuritegusid, reageerisid Watersi öeldu peale ja panid ta mitteametlikku musta nimekirja.

Teda süüdistatakse Ukraina-vastases propagandas, mis üritab õigustada Krimmi liitumist Venemaaga.

Pärast seda, kui Venemaa lisati Krimmi, on rahuvalvajate musta nimekirja jõudnud mitu rahvusvahelist meelelahutusliiget. Mõnel juhul võtavad ka Ukraina ametiasutused meetmeid, keelates anneksiooni toetanud üksikisikutel riiki siseneda, sealhulgas Prantsuse näitleja Gerard Depardieu ja serbia filmitegija ja muusiku Emir Kusturica.