nublu on salapärane eesti räppar, kelle tähelend sai alguse Soundcloudi üles riputatud lugudest, mis levisid muusikasõprade seas kulutulena ning on tänaseks erinevates muusikaplatvormides kogunud kokku miljoneid kuulamisi. Olgugi, et kõiki tema hitte, sealhulgas „Mina Ka“ ja „öölaps!“ teavad fännid sõna-sõnalt peast, ei tea keegi, kes nublu päriselt on. Anonüümsus on räppari firmamärk, mis teda siiani alt pole vedanud.

Kuidas jõudis nublu Soundcloudist muusikaedetabelite tippu ja kõikide eestlaste kõrvu? „Me teame omast käest räpis, et mingid asjad tulevad lainetena tagantjärele, mis ei ole hittideks mõeldud, vallutavad edetabeleid ja saavad aastahittideks,“ rääkis räppar reket suvel Raadio 2 hommikupogrammis nublu hitistaatusesse jõudnud loost „Mina Ka“, mida on ainuüksi Youtube’is pea kaks ja pool miljonit korda kuulatud.

Mõminaräppariks tituleeritud artisti on kirjeldatud kui osavat poeeti, kes räägib enda loomingus elust, olust ja suhetest lihtsalt ja ilustamata, just nii, nagu need on. Vürtsi lisavad paras kogus eneseirooniat ning lüürikasse peidetud kalambuurid. Etteastumistel erinevate outfit’ide ja veidrate näokatetega üllatav räppar on avastanud hea loo saladuse ning oskab sest viimast võtta.

Räppar nublu selle sügise üks vähestest kontsertidest toimub 13. oktoobril Tallinnas, Kultuurikatlas. Lisaks astuvad üles pealinna kuumimate peosarjade Grind ja Bianca residendid. Kontserdipileteid alates hinnaga 15€ on võimalik soetada Ticketeri piletimüügikeskkonnast. Lisainfo leiab Facebookist.