"Kuidas läheb, poisid?"
"Istume," kõlab vastuseks.

Selliste sõnade saatel astus laupäeval Tartu Vangla klubiruumis vangide ette püstijalakoomik Tigran Gevorkjan, et tuua killuke meelelahutust paika, kus nalja saab pigem harva ning põhjust südamest naerda justkui väga polegi. Tõenäoliselt oli tegu Eesti esimese stand-up etendusega vanglas. Lisaks Tigranile astusid püünele ka kinnipeetavad ise, esitades bändiga nii omaloomingut kui tuntud kavereid.

Koomik võeti soojalt vastu ning publiku reaktsioonist võis välja lugeda, et tervistavat ja kõikeunustavat naeruhetke on siin väga oodatud. Tigrani sõnul tal vanglas ülesastumise osas eelarvamusi ei olnud: „Ma ei arva, et meelelahutus vanglas oleks liigne luksus, igaüks on väärt, et korrakski südamest naerda. Minu jaoks oli siiatulek võimalus teha kellegi jaoks midagi head ja olulist.

“ Etenduse lõpus hetkeks tõsinedes jagas Tigran publikuga olulist mõtet – mõelge järele, kelle või mille nimel tegutsete ning mis teist saab – ning julgustas oma elust näiteid tuues tegema paremaid valikuid.

Ühtekokku oli see Tigrani jaoks 6-s heategevuslik ülesastumine. Aitäh, Tigran, küllakutset vastu võtmast!

Kui seni on suurem osa sedasorti esinemisi saanud teoks isiklike kontaktide toel ja vangla initsiatiivil, siis meie tutvusringkond on vaikselt ammendumas, mistõttu ootame pikisilmi üha uusi julgeid artiste endast märku andma.