Eelmisel suvel Alexela kontserdimajas täismajale esinenud LP on Eestis vägagi armastatud ja oodatud artist. Sel suvel jõuab ta oma detsembris ilmunud värskeima albumi “Heart To Mouth” esitlustuuriga Haapsallu, Piiskopilinnuse õuele. Kaunis kontserdipaik, kus lõppevad vahetult enne LP kontserti restaureerimistööd, muudab elamuse kahtlemata veelgi võimsamaks.

LP on seni välja andnud viis täispikka imelist albumit. Suurema tuntuse üle kogu maailma tõi talle omakirjutatud pala pealkirjaga “Lost On You”, millel on Youtube’is tänaseks ligi 250 miljonit ning Spotifys rohkem kui 500 miljonit kuulamist. Teised tema populaarsemad hitid on näiteks “Tokyo Sunrise”, “Muddy Waters”, “Into The Wild”, “Someday”, “Other People”. LP värskeim album “Heart To Mouth” ilmus eelmise aasta detsembris.

Iga uue albumiga paneb LP justkui kõik kaardid lauale ning “Heart To Mouth” on seni tema kõige otsekohesem väljaütlemine. Ei mingeid filtreid ega tsensuuri. “Kui astun mikrofoni ette ja alustan meloodiate kallal töötamist, siis tunnen otsest seost oma südame ja suu vahel,” räägib naine. “See on nagu kiirtee. Olgu need aeglased ja nukrad lood või võimsad ja rõõmsamad palad, nad kõik tulevad samast kohast.”

New Yorkis itaalia-ameerika perekonda sündinud LP talent ilmnes juba varajases lapsepõlves, kuid ta häbenes oma võimsat häält ning eelistas laulda kodus, üle tolmuimeja müra. Aastatega õppis ta mängima nii kitarri, ukulelet kui ka suupilli.

Tee tuntuse ja eduni oli aga keeruline – esimesed albumid “Heart-Shaped Scar” (2001) ja “Suburban Sprawl & Alcohol” (2004) ei pälvinud kuigi palju tähelepanu. Laura meenutab, et sel ajal andis ta bändiga umbes 250 kontserti aastas ning nad reisisid ringi vana laguneva mikrobussiga. 2006. aasta SXSW festivalil puhkes aga suurte plaadifirmade vahel lausa sõda LP järgmise albumi väljaandmise pärast. LP jõudis küll plaadilepinguni, kuid eriarvamuste tõttu jätkas ta oma muusika väljaandmist siiski väiksemate plaadifirmade abil.

Oma karjääri edenedes muutus LP ka järjest nõutumaks laulukirjutajaks – temaga on koostööd teinud nii Cher, Backstreet Boys, Rihanna, Christina Aquilera kui ka paljud teised.

LP esineb 3. juulil Haapsalu Piiskopilinnuse õuel. Piletid on müügil Piletilevis. Kiirematele hind €39, edasi €49. Lisaks saab Piletilevist soetada ka bussipileti fännibussile, mis viib Tallinnast Haapsallu kontserdile ning toob peale kontserti mugavalt pealinna tagasi.