Eranditult kõik kohaletulnud allkirjastasid lepingu, et kuuldu teemadel nad sõna enne 14. maid ei võta ning midagi ei avalikusta. Rikkumise korral ja selle loo enne ilmumist kaasnenuks trahv 50 000 eurot.

Saksa karmid reeglid nägid lausa ette ka, et kõigi kohalolijate telefonid pannakse suletud ümbrikusse, mille plaadi kuulamise järel alles taas avada võis.

Nimetu tikupildiga albumi 11 pala kõlasid suurtest kõlaritest rammsteinilikus headuses, kuulajate suud matsutamas maitsvat saksapärast vorstieinet, esimest kaht lugu albumilt saatmas ka videopildikeel, mis juba maailmale avalikustatud.

Skandaalne video loole "Deutschland" mõjus suuremalt ekraanilt ja kõvemini kui klappidega arvutist kuulates veel kõnekamalt kui seni, teine, koos eelmainituga Saksamaal edetabeleid vallutav "Radio" köitis ehk enam pildi kui muusikaga küll isegi.

R2 peatoimetaja Kristo Rajasaare palus 11 loo kuulamise järel kordusele panna aga "Ausländeri", mis lemmikuks sai ning millele 27. mail ilmub ka video.

Star FMi hommikuprogrammi saatejuht Allan Roosileht võtab aga kuuldu kokku nii: "Iga Rammsteini plaat on nagu suure Saksa kaubamaja jõuluaken. Iga kord midagi uut ja ometi kogu klassikaks saanud väljapanek ei puudu samuti. Igal plaadil on oma kontseptsioon, mis ei pruugi alati olla muusikaline. Rammsteini puhul me hindame alati jõulist esitust, aga ka kogu muud butafooriat, videopilti, mainekampaaniat jne. Roc'n'roll ei pruugi olla alati surmtõsine nähtus. Ja kui sul mängu reeglid on juba selged, siis on ka mängu ikka huvitav jälgida. Nii ongi Rammstein pikapeale saanud suureks ja vägevaks, 100 rekkat kontsertetenduseks teele panna, pole väljakutse nõrkadele. Aga plaadilt oleme ühe suunaviida, esimese singli, "Deutschland" juba kätte saanud koos skandaali külvava videoga. Eks siit saame kätte ka kogu uue plaadi suuna."