Hollandi jaoks on Eurovisioni-võit suur asi. Holland on võitnud aastatel 1957, 1959, 1969, 1975 — see on riigi jaoks esimene võit üle 44 aasta! Näiteks aastal 1962. said nad aga hoopis 0 punkti.

Pärast finaali avaldati ka nii poolfinaalide kui finaali punktid ja hääletustulemused riikide kaupa! Victor Crone sai 1. poolfinaalis 4. koha 198 punktiga: 12 punkti andsid meile poolfinaalis nii Belgia kui Portugali televaatajad, aga ka Valgevene žürii. Ka Iisraeli televaatajad ja žürii hindas Eesti lugu kõrgelt — neilt teenis “Storm” 10 punkti, nagu ka Soome rahvahääletusega. Eesti žürii 12 puntki läks 1. poolfinaalis Tšehhi loole, Eesti televaatajate maksimumhääled Soomele.

Lõplik järjestus:

Finaalis andsid Eesti televaatajad 12 punkti Venemaale, žürii aga Rootsile. Tegelikult sai ka Crone Rootsi televaatajatelt lausa 10 punkti, mis olid osa lõpus liidetud telehääletuse punktidest, mida riikide kaupa ei lahata, žüriipunkte talle aga pettumusttekitavalt kodumaalt ei tulnud, vaid suurimad saadud, 10, tulid Valgevenest, mille žürii küll diskvalifitseeriti oma lemmikute enne lubatud aega avaldamise tõttu. Valgevene žüriipunktid vaadati üle komisjoni poolt, kes aitas hinnata, kuidas ja kuhu need jagunevad ning kohandati siis vastavalt finaalis edastamiseks.

Žüriilt sai Crone kokku 38 punkti, televaatajate hääli riikide pealt liideti juurde teises etapis 48.

Finaalshow pakkus lisaks osalejatele mitmeid muusikalisi üllatusi: üles astusid Netta, varasemad võitjad Dana International, Conchita Wurst ja Måns Zelmerlöw ning euroikoon Verka Serduchka. Lisaks esitas kaks lugu ka Madonna.

Loe Kroonika otseblogis kommentaare ja emotsioone, mis õhtu jooksul tekkisid!