Väidetavalt on Donald Trump Taanile kuuluvast maalapist niivõrd lummatud, et uurib suisa võimalusi selle endale ostmiseks. Ameerika Ühendriikide president usub samuti, et Gröönimaal on ka tohutu strateegiline tähtsus just oma hea asukohaga.

Ta on isegi koosolekutel oma nõunikega seda arutanud, küsides: "Mida te sellest arvate? Kas te arvate, et see toimiks?"

Lisaks oma heale asukohale on Gröönimaal ka palju maavarasid, mistõttu mõned Trumpi nõunikud isegi toetavad seda ideed. Sellegipoolest leidub rohkem neid asjaosalisi, kes ei võta plaani tõsiselt.

Sotsiaalmeedias on aga Trumpi järjekordset suursugust plaani mõnitama hakatud. "Ma eeldan, et ta on Gröönimaast huvitatud, et ta saaks sinna omale golfiraja ehitada," kirjutab üks sotsiaalmeedia kasutajatest.

Järgmine lisas: "Kas keegi on Trumpile selgitanud, et Gröönimaa ei ole tegelikkuses kaugeltki nii suur, kui ta kaardi pealt tundub?"

"Globaalne soojenemine muudab Gröönimaa peagi troopiliseks paradiisiks, nii et miks mitte?" Naljatab kolmas.

Gröönimaa pindala on 2,166 miljonit ruutkilomeetrit ja seal elab vaid 56 000 inimest. Tegemist Taanile omavalitsusliku piirkonnaga, mis lahkus 1985. aastal Euroopa Liidust. Kui kultuuriliselt kuulub Gröönimaa Euroopasse, siis geograafiliselt asub saar Põhja-Ameerikas.

Gröönimaa välisminister Ane Lone Bagger teatas kommentaariks, et maailma suurim saar ei ole müügis.

Muide, Donald Trump ei ole esimene Ameerika Ühendriikide president, kes sooviks Gröönimaad endale napsata. Saart üritas ära osta ka 1946. aastal Harry Truman.