Noortekomöödia "Öölapsed" räägib kolmest õest, kes ühel saatuslikul ööl suuri otsuseid langetama peavad. Õdedest vanim, 34-aastane Karin (Piret Krumm) püüab sel keerulisel ööl toime tulla seksistlikus ärikeskkonnas, keskmine õde Liis (Grete Konksi), kes äsja gümnaasiumi lõpetas, avastab aga, et planeeritud tulevik poiss-sõbraga ei olegi enam nii kindel. Üleöö muutub elu ka noorima õe, 15-aastase Jane (Alice Siil) jaoks, kes püüab vastu hakata peoloomast sõbranna survele tõestada end kellegina, kes ta tegelikult ei ole. Sel salapärasel ööl paljastuvad saladused ja tunded, mida ükski õdedest pole varem endale tunnistada tahtnud.

Kuigi filmi peategelasteks on kolm õde, lasub mitmetel kõrvaltegelastel samuti kaalukas roll. Pea- ja kõrvaltegelaste lood on omavahel põimitud ja nad kohtuvad hilistundidel ettearvamatutes kohtades. Tegelased on omavahel seotud, mistõttu mõjutavad ka kõrvaltegelased kolme õe otsuseid.

Režissöör Priit Pääsukese sõnul on valmiva noortekomöödia puhul eriline just tegevusaeg, mis leiab aset vaid ühel ööl. Selle lühikese aja jooksul juhtub nii mõndagi põnevat, mis tavaliselt filmides mitmete päevade jooksul ette kantakse. Pääsuke usub, et arvukad juhtumid, mis üürikese aja vältel toimuvad, köidavadki vaatajaid, sest filmi tegevus mõjub tavaeluga võrreldes pisut kummalise, kuid mitte võõrastavana.

Samuti mainib režissöör, et noore meeskonnaga, kellest mõne jaoks on "Öölapsed" debüüt kinolinal, sujub koostöö ladusalt ja senise tööga saab rahul olla. "Noorte inimeste energia on üleval, seda on tunda," ütles ta.

Täna filmiti õdede kodus algusstseeni, mil vanemad lahkusid õhtuks kodust ja pereema kahe noorema õega juttu vestis.

Filmi "Öölapsed" peaosades astuvad üles Grete Konksi ("Klassikokkutulek 2"), Piret Krumm ("Klassikokkutulek 3", "Keti lõpp") ja Alice Siil.

Kõrvalosades teevad kaasa Mart Müürisepp ("Klassikokkutulek"), Kristjan Lüüs ("Võta või jäta"), Alo Kõrve ("Perekonnavaled"), Liis Lemsalu ("Eia jõulud Tondikakul"), Peeter Oja (telesari "Lõks"), Laine Mägi (telesari "ENSV", "Eestlanna Pariisis"), Argo Aadli ("Seltsimees laps"), Lauri Pedaja (telesari "Köök", "Klass"), Ott Lepland ("Vasaku jala reede"), Juss Haasma ("Päevad, mis ajasid segadusse"), Jaune Kimmel, Liisa Saaremäel, Amanda Hermiine Künnapas (telesari "Padjaklubi") ja Miika Pihlak.