Cathy Woodsi (68) süüdistati 1976. aastal San Franciscos Bay Areas üliõpilase Michelle Mitchell ja alaealise Paula Baxteri tapmises. Woods on kõige kauem valesüüdistusega vangis istunud naine USA ajaloos, kirjutab Mirror.

Woods ütles, et uurijad sundisid teda mõrvu omaks võtma. Sündmuskohalt leitud DNA tema DNA-ga ei klappinud ning süüdi on nüüdseks mõistetud hoopis Rodney Halbower. Lisaks sellele oli Woods vaimuhaiglas Loisianas, kui fabritseeritud "ülestunnistuse" tegi.

Halbowner mõisteti kahe mõrva eest süüdi, Woods vabanes vanglast 2015. aastal. Advokaat Elizabeth Wang on öelnud, et Woods oli toona psühhoosis ning teda ei oleks tohtinud üle kuulata Michelle Mitchelli tapmist uurides.

Samuti mõisteti Woods 1976. aastal süüdi 17-aastase Paula Baxteri mõrva eest.

Rodney Halbower

Sel nädalal otsustas Washoe kohus Woodsile määrata 3 miljonit dollarit. Advokaat Wang ütles: "Kuigi ükski summa ei kompenseeri läbielatut, aitab see summa võimaldada tema eest hoolitsemist".

Omal ajal oli Woodsi süüdimõistmine pikk ja vastuoluline protsess. 1980. aastal mõisteti ta süüdi, kuid Nevada ülemkohus otsustas teisiti. 1984.aastal mõisteti ta aga lõplikult süüdi.

Alles 2014. aastal tõestati tänu sündmuskohalt leitud DNA analüüsimisele, et süüdi on Halbower. Võimud arvavad, et tegelikult on mehe hingel nelja naise ja tüdruku mõrvad, aga süüdi on ta mõistetud kahe eest.

Washoe kohtuametnikud avaldasid lootust, et midagi sellist enam ei juhtu. Et süütu inimene mõrvade eest süüdi mõistetakse.