"Ma arvan, et minu pojast oli väga vapper ennast sellisel viisil avada," arvab DJ isa Klas Berling. "Ma tahan, et mu poega mäletatakse hea inimesena ning hea produtsendina. Tal oli tõesti hea süda," meenutab Berling.

Lapsepõlves Stockholmis üles kasvades oli Tim uje poiss ning alustas laulmisega juba kodus, vahendab Entertainment News.
"Ta laulis Rootsi hümni. Ta polnud selles väga hea, aga ta oli vali. Ja väga uhke. Ilmselgelt oli ta väga talendikas," meenutab Klas Berling.

Klas ning tema abikaasa Anki märkasid poja juures ärevuse esimesi märke juba siis, kui poeg oli teismeeas. "Kui su laps ei tunne end hästi, siis sa üritad teha kõike, et olukord paremuse poole pöörata. Sa üritad aru saada, mis toimub," meenutab isa. "Seega läksime psühhiaatri juurde, kui ta oli teismeline. See veidi rahustas Timi maha."

Isa hoidis end poja elus ka siis, kui tema kuulsus plahvatas. "Ma tegin raamatupidamist. Hoidsin tema tšekkidel silma peal. Ta kandis neid alati taskus ning ma tegin need triikrauaga sirgeks!"

Oma karjääri tipus tuuritas Aviici üle terve maailma ning astus laval üles kuni 250 korda aastas. "Ta oli väga pühendunud tüüp ning pani kõik mängu. Ta armastas oma tööd, aga ajaga võib armastus töö vastu muutuda koormavaks."

2016. aastal lõpetas Aviici tuurimise ning keskendus hoopis muusika produtseerimisele. "Ta oli siis tervislikum ning keskendus sportimisele," räägib Klas. "Asjad tõesti läksid paremuse poole."

Kaks aastat tagasi suri Tim enesetapu tagajärjel. "See tuli meieni väga suure šokina. Me tõesti arvasime, et ta on paranemas. Seda oli raske endale tunnistada."

Küsimuse peale, mida ütleks Aviici fännidele, kes seisavad silmitsi vaimsete häiretega, ütleks poeg isa sõnul järgmist: "Sa pead sellest rääkima ning sa ei tohiks karta abi otsimist."

Kui Sina või Sinu lähedane vajab abi, siis helista:

- eluliin: 655 8088 (eesti keeles), 655 5688 (vene keeles) iga päev kell 19-07;

- usaldustelefon: 126 (eesti keeles), 127 (vene keeles) iga päev 15:00-19:00;

- alati võid küsida nõu oma perearstilt või perearsti nõuandetelefonilt 1220.

Väljaõppinud nõustajad kuulavad Sind ning suunavad vajadusel edasi, et saaksid abi, mida vajad.

Kohest sekkumist vajavas kriisiolukorras helista 112.