"Minu isiklikud vabandused oma ebaadekvaatse (ütleme otse välja: purjus käitumise) pärast! Nii publiku kui kolleegide ees on piinlik. Südamest ei vabanda, sest see oleks antud kontekstis juba absurdne. See näidend on kirjanduslik tekst, tegelikult usun mina ajusse ja päris meditsiini, mitte umbluusse ja nõid kikipukidesse! Ka ei looda ma mõistvale suhtumisele, sest kõik mõistavad niikuinii. Mis siin veel loota? Kohtume saalis varem või veel varem! Mina olen siis adekvaatne, seda luban!"

"Sellist olukorda ei ole kunagi varem VAT Teatri ajaloos ette tulnud, aga seda piinlikum see on - inimeste poolt meie etendusele tulles asjatult raisatud aeg on kõige hindamatum kaotus," seisis eelmisel nädalal VAT teatri poolt edastatud ametlikus teates. Teatri korraldus- ja kommunikatsioonijuht Tiiu Talvist kinnitas Kroonikale, et Saatpalu astus lavale ebaadekvaatses seisundis ning tühistatud on lähiajal toimuvad etendused, mis on seotud Saatpaluga ning teater loodab, et näitleja saab abi, mida ta vajab.

Eelmisel aastal juhtus Tartumaal aset leidnud Dagö kontserdil sarnane vahejuhtum, kui joviaalses tujus Saatpalu rikkus paljude kuulajate elamuse ära rumalate naljade ja kahtlase käitumisega. "Ma väga vabandan oma eilse käitumise pärast ja lollide naljade pärast, mis polnud naljakad," kirjutas Saatpalu ning lisas, et ta loodab, et kuulajad andestavad.