Kaks muusikut vägistasid naise, kelle olid enne purju jootnud ning kes oli rünnaku ajal liiga tugevas joobes, et vastu hakata. Üks neist aga ka filmis grupivägistamist ning jagas videot, kirjutab New York Times.

Lõuna-Korea pealinna Souli kohus mõistus laulja ja laulukirjutaja, 30-aastane Jung Joon-young'i kuueks aastaks vangi. Just tema salvestas rünnaku ka digitaalselt. Tema sõber ja "kaasvägistaja", samuti 30-aastane endine poistebändi liige Choi Jong-hoon sai viieaastase vanglakaristuse.

"Süüdistatavad sooritasid seksuaalkuritegusid mitme naise vastu, alandasid neid ja kohtlesid neid kui seksuaalnaudingu saavutamise objekte," ütles kohtunik Kang Seong-soo reedel oma otsuses. "Raske on kujutleda valu, mida ohvrid pidid kannatama".

Jung ja Choi​ väitsid, et seksuaalaktid leidsid aset vastastikusel kokkuleppel, kuid kohus selgitas välja, et naine oli joobes ja võimetu vastu hakkama. Kohus ei täpsustanud, mitu ohvrit veel antud naisele lisaks oli.

Mõlemad mehed puhkesid nutma, kui neid vanglasse eskorditi. Neil on nädal, et otsus edasi kaevata.

Juhtumi uurimine algas 2019. aasta alguses, kui politsei sai teate, et Jung koos kaaslasega kiitlesid teiste online-grupi liikmete ees, et olid täis jootnud ja vägistanud naise. Ühtlasi nad ka filmisid rünnakut ja jagasid salvestust kogu grupiga.

Politsei "vilepuhuja" nime ei avalikustanud, kuid kohalik ajakirjandus spekuleerib, et infot andis poemüüja, kelle juurde Jung läks oma telefoniga, et kaotatud info (data)kätte saada.

Hetkel on Lõuna-Korea popmuusika, nn K-pop ülipopulaarne kogu maailmas. Ühtlasi on antud muusikastiiliga tegelejad järjest sattunud skandaalidesse. Näiteks Lee Seung-hyun, endine K-popi bändi Big Bang liige (tuntud ka lavanimega Seungri) on süüdistatav ööklubides prostituutide vahendamises välismaistele ärimeestele.