“Ma tean, et lõppude lõpuks on kõige tähtsam siiski Eesti Laulu esitus ja ma pean sinna 150% panema. Liialt ei maksa sellesse süveneda, mida ennustatakse,” nentis Jaagup teatava rahulikkusega, kuid tunnistas seejärel üllatuslikult, et loeb enda loo kohta käivaid kommentaare. “Tuleb vaadata neid objektiivselt — negatiivsust tuleb nagunii igalt poolt ja tuleb olla sellest tugevam. Aga kui teed mingit asja nii hingega ja sügavalt, siis mingid kommentaarid ikka puudutavad," tunnistas ta.

Eriti on Jaagupile korda läinud need arvamusavaldused, mis võrdlevad tema lugu erinevate teiste lugudega. "Näiteks eelmise aasta Eurovisioni võidulooga on võrreldud, siis Billie Eilishi "When The Party's Over" ja mitmete teistega veel. Aga mina kirjutasin oma loo endale väga raskel perioodil ja oma valust. Jumal tänatud, et mul oli muusika, kuhu põgeneda ja kuhu emotsiooni valada. Muusika oli minu ainus lohutus. Muidu oleksin reaalselt plahvatanud,” pihtis ta.

Anu Välba ei jätnud loomulikult teemat sinnapaika ja asus Jaagupit põhjalikult pitsitama, uurides, mis vaid 18-aastasele noormehele nõnda suurt üleelamist põhjustas. “No mis juhtus … mis ikka juhtus. Armastus! See võitlus iseendaga, kui tead ühelt poolt, et asi on nii mürgine, aga samas tohutult tahad seda. Võib tõesti öelda, et tegu oli keelatud armastusega mingil määral. Vastamata armastusega. Tuum oli võitlus iseendaga. Loodan selle emotsiooniga puudutada kuulajat. Ühest küljest aitas see mul ennast välja elada, aga kui ma laulan seda lugu kasvõi täna, siis iga kord viib see mind sinna kohta tagasi ja puudutab haavatavast kohast,” kirjeldas ta raskelt ohates.

Anu küsimuse peale, kellega on tegu ja kas Jaagupile sedavõrd palju üleelamisi põhjustanud neiu on ka oma rollist teadlik, vastas Jaagup: “Jah, ta on kursis sellega!”