1. Richard Dean Anderson sai MacGyveri rolli tänu prillidele

Kui sarja näitlejaid valima hakati, pidi ka Anderson käsikirja lugema minema. Paraku olid staari selleks ajaks juba lugemisprillid, mida ta katsetel kotist otsima hakkas. Produtsent pidas liigutust väga tagasihoidlikuks ja inimlikuks žestiks, mis näitaks, et tegu ei saa olema lihtsalt võimsa kutiga. Just seetõttu aitas lühinägelikkus Andersonil MacGyveri roll endale saada.

2. Henry Winkler oli lisaks näitlemisele ja telesarja produtsent

Näitleja Henry Winkler astus üles "MacGyveri" episoodis, "Harry's Will", kuid selgub, et tegelikult oli tegu ka ühega sarja produtsentidest. Kuigi rohkem tuntust on kogunud John Rich, siis tegelikult valmis telesari tänu meeste ühisele firmale. Henry Winkler-John Rich Productions.

3. Peategelase algne eesnimi ei olnudki Angus

Kuigi iga endast lugupidav "MacGyveri" fänn teab, et peategelase eesnimi oli Angus, siis selgub, et tegelikult muutsid loojad viimasel minutil oma meelt. Enne eetrit välja lastud pressiteates on näha, et muljetavaldavaid tegusid hakkab tegema Stacey MacGyver. Muudetud eesnimi Angus tuli avalikuks alles 7. hooajal.

4. Richard Dean Andersoni ja MacGyveri vanusevahe on üllatav

On esinenud väikseid vaidlusi, kas MacGyveri sünnipäev on 23. märtsil või 23. jaanuari, kuid kõik on siiski kindlad, et 1951. aastal tegelane ilmavalgust nägi. MacGyverit kehastanud Andersoni sünnipäev on 23. jaanuaril 1950. aastal, mis tähendab, et näitleja sai mängida endast täpselt aasta nooremalt kangelast.

5. Legendaarne Mini Cooperi tagaajamine kolmandas stseenis on taaskasutus

Episoodis "Thief of Budapest" pani fänne ahhetama põnev tagaajamine, mis selgub, et ei olnudki selle saate tarbeks lavastatud. Stseen pärines 1969. aasta klassikalisest filmist "The Italian Job".

6. Richard Dean Anderson kirjutas ise muusika episoodi "The Negotiator"

Lisaks kolleegi kirjutatud muusikalisele etteastele proovis helilooja ametit ka peategelane ise. Episoodis "The Negotiator" kõlanud romantiline meloodia on pärit Andersoni enda sulest.

7. MacGyver kasutas loetud kordadel isegi relva abi

Angus MacGyveri menu seisnes suuresti selles, et ta oli kangelane, kes ei sallinud relvi, mistõttu pidi kõik olukorrad lahendama omal jõul. Ometi oli siiski paar episoodi, kus ka temale võimas riist kätte sattus.

8. Esimene episood oli nii kohutav, et produtsent käskis oma nime tiitritest ära võtta

Isegi eriti edukatel telesarjadel võib esineda piinlikult läbikukkunud algusi. "MacGyveri" üks produtsentidest, John Rich, pidas 90 minutit kestnud esimest episoodi suisa talumatult halvaks. Talle käis tulemus nii vastukarva, et Rich palus isegi tiitritest oma nime eemaldada.

9. Anderson õppis MacGyverilt nii mõnegi kasuliku triki

Selgub, et MacGyver ei olnudki ainus, kes Andersoni oskused endale üle võttis, vaid andis näitlejale midagi ka vastu. Kord juhtus nii, et Anderson lukustas end kogemata kodust välja, kuid sellest polnud hullu. Peale kiiret mõtlemist haaras staar pingi ja purustas oma esimese korruse akna, et tuppa tagasi pääseda.

10. Macgyveril ei tohtinud tüdruksõpru olla

Pole kahtlustki, et võimsalt pahalastega võitlev noormees vaatajatele tohutult südamesse läks. Olenemata nägusast välimuses ei lubatud MacGyverile ühtegi tüdruksõpra. Kolmandal hooajal tutvustati kangelase võimalikku silmarõõmu, mispeale fännid kiirelt häält tõstma hakkasid.