Heavy metal ei ole ainult muusika, see on eluviis. Ükski tänapäeval tegutsev bänd ei kehasta ilmselt metalmuusikat ümbritsevat kultuuri ja vaimu nii jõuliselt kui Amon Amarth, keda peetakse vaieldamatult eepilise heavy metali kaasaegseteks viikingiteks.

Rootsi ansambel on jõudnud metalmuusika paremiku hulka raske töö läbi. Halastamatult pühendunud uue muusika loomisele, ringi reisimisele ja esinemisele, ehitasid need rootslased üles tugeva ja metsiku live-bändi maine ning aastate möödudes tunnustati neid üha enam ka nende loominguliste saavutuste eest. Kõigutamatult ja uhkelt pea püsti seisval Amon Amarthil on ette näidata ligi kolm kümnendit kestev karjäär, mis on näinud muusikuid ennast välja töötamas rõsketest ja pimedatest prooviruumidest Tumba kodukandis, pidevalt arenemas ja tuhast tõusmas. Tänaseks on neist saanud suurte festivalide peaesineja ning üks metalmuusika maailma austatuim raske muusika ansambel.

Johan Hegg (vokaal), Olavi Mikkonen (kitarr), Johan Söderberg (kitarr), Ted Lundström (basskitarr) ja Jocke Wallgren (trummid) teadsid väga hästi, et ootused nende järgmise sammu ehk uue albumi osas olid väga kõrged. Mullu ilmunud kauamängiv “Berserker” peidab endas tosinat suurejoonelist metal-hümni ning näitab muusikute endi sõnul eitamatut ja jahmatavat arengut bändile loomupärases kõlapildis, pakkudes kõigile tulihingelistele metal-fännidele tõelist muusikalist rõõmu ja naudingut. Värske albumi taga on Amon Amarthi liikmete ühine ja kompromissitu soov pidevaks loominguliseks arenemiseks. “Meie jaoks on see Amon Amarth 2.0. Andsime endale ruumi ja võimaluse uurida oma musikaalsuse teisi külgi ning avastada, kes me bändina oleme. Kui olete rahul sellega, kus viibite, siis mis mõte on jätkata? Soovime alati lauale tuua uusi ideid, leida uusi viise asjade tegemiseks, luua aina paremaid live-showsid ning arendada bändi igast võimalikust küljest. Tahame jätkata kasvamist nii kaua kui on võimalik, sest see on tõesti parim töö maailmas,” selgitab Hegg. “Jomsviking” (2016) näol oli tegu kontseptalbumiga, aga me ei tahtnud end liigselt piirata ja korrata, et iga plaat kontseptuaalne oleks, seega uus stuudiotöö on midagi teistsugust. Tahtsime edasi liikuda, laulusõnu ja kõike muud mitmekesisemaks muuta. Leidsime innustust mitmetest erinevatest asjadest, sealhulgas muidugi ajaloost ja mütoloogia allikatest. Vahel jääb mõni idee lihtsalt mõttes kõlama ja selle taga ei peagi tegelikult suurt tähendust olema. Teinekord on need lihtsalt ideaalsed laulusõnad, mis ühe hea metal laulu juurde suurepäraselt sobivad. Ja need ongi kuradi head metali lood!”

Julgustatud oma hiljutistest võidukäikudest ning vankumatutest tegevusaastatest, on Amon Amarth tagasi, viikingijumal Odini hingamine täidab nende purje tugevamalt kui kunagi varem. Kehastades ja kaasates kõike, mida bändi fännid siiani jumaldanud on, astub Rootsi ansambel samal ajal julgelt ka uuele territooriumile. Amon Amarthi paat sõuab suve keskel taas Eesti poole. 21. sajandi metalmuusika jalaväe marss hiilguse suunas jätkub 14. juulil Tallinnas, Rock Cafes.

Piletid tulevad vabamüüki esmaspäeval, 10. veebruaril kell 10:00 Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti.