Viimasel nädalal on olnud palju juttu, et just suur tähelepanu ja meedias ilmunud kriitika võis Flacki enesekindlusele rusuvalt mõjuda ja viimaks otsustaski ta oma elu lõpetada.

The Guardian vaatas tema surmale eelnenud kuut kuud. Enim artikleid (99) avaldas The Sun. Kokku aga avaldati selle aja jooksul Suurbritannias tema kohta 387 artiklit.

Selgub, et neist veerand oli negatiivse tooniga. Positiivseid oli 18 protsenti ja ülejäänud olid neutraalsed. Mullu oktoobris leidis näiteks kajastust, et ta hakkab juhtima uut saadet "The Surjury", kus pakutakse inimestele võimalust teha läbi iluoperatsioon. Antud saade aga tühistati juba enne eetrise minekut. Enamik meediakajastusi Flacki osas olid seotud saatega "Love Island".

Kajastuste toon muutus järsult detsembris, kui selgus, et ta olla oma kallimat Lewis Burtonit rünnanud. Tol kuul oli 35 protsenti kajastutest negatiivsed. Skandaali valguses jäi Flack ilma ka töökohast "Love Islandi" saatejuhina.

Enne surma kirjutas Flack ka hüvastijätukirja, kus märkis, et detsembris juhtunu võttis ära tema tuleviku ning seinad, mida ta on enda ümber ehitanud, lõhuti järsku maha. "Ootamatult olen ma nüüd teistsugusel laval ja kõik vaatavad, mis on juhtumas," kirjeldas ta.