Didenko pidas oma 29. sünnipäeva, mille tähistamiseks umbes 30ndates aastates sõpruskond lõbusalt saunas istus, vahendab BBC.

Mõistetavalt läks saunas peagi palavaks ning seltskond otsustas end jahutada basseinis, mille vesi veel piisavalt külm ei olnud. Veelgi jahedama vee saamiseks visati basseini kuiva jääd, mille mõtlematu kasutamine tõi endaga kaasa kolme inimese surma.

Kiirabi töötaja selgitas, et peole oli tellitud 25 kilogrammi kuiva jääd, et vett jahutada. Mitu saunast väljunud külalist hüppas korraga jahutavasse basseini, kus ootamatult kohe lämbumist tundma hakkasid ning mitmed kaotasid ka teadvuse.

Uurimisel selgus, et surmad oli põhjustanud lämbumine, mille põhjustas kuiva jää sulamine. Nimelt on kuiv jää valmistatud süsinikdioksiidist ja kui seda kasutatakse kohas, kus puudub korralik ventilatsioon, siis võib juhtuda, et inimesed hingavad tahtmatult gaase liiga palju sisse.

Ka sünnipäevalaps ise postitas peale pidu ajutiselt üles video, milles oli ilmselgelt endast väljas ning kirjeldas, et ka tema viidi raskes seisundis haiglasse. Hukkunute seas oli ka Didenko abikaasa.