"Tänu mingisugusele kuradi nahkhiiri söövale, turul loomi müüvale, viirust tegevale ahnele värdjale on terve maailm nüüd pausil," vahutas Adams esmaspäeval Instagramis ja Twitteris.

Paljud tõlgendasid tema väljaütlemisi, kui Aasia või Hiina vastaseid, aga mees sai palju kiita loomade õiguste eest võitlevatelt inimestelt, kirjutab BBC.

Teisipäeval aga Bryan Adams vabandas. "Andke mulle andeks kõik, kellele minu väljaütlemised liiga tegid. Pole mingi vabandus, aga ma tahtsin end välja elada nende ebasanitaarsete turgude osas, kust võis viirus alguse saada, ning promoda veganismi. Ma armastan kõiki inimesi ja minu mõtted on kõigi nendega, kes peavad terves maailmas epideemiaga võitlema," sõnas Adams.

Paljud usuvad, et ühest samalaadsest turuplatsist Wuhanist ka viirus alguse sai.

Pärast seda, kui Adamsi esialgsed kommentaarid avaldati, võttis sellel teemal sõna ka Hiina Kanada ühiskondliku õiguse riikliku nõukogu president Amy Go.

"See on niivõrd vastutustundetu ja nii-nii-nii-nii rassistlik. Inimesed vaatavad avaliku elu tegelastele alt üles. Ta on paljude jaoks eeskujuks," ütles Amy Go kohalikule televisioonile. Amy Go usub, et Adamsi kommentaarid süvendavad rassismi hiinlaste vastu.

Bryan Adams pidi sel nädalal Londonis esinema, aga see tühistati eriolukorra tõttu.