Kauni tämbriga eesti lauljal-laulukirjutajal Liina Saarel ilmus täna uus singel “Lase ööl end kanda”. Karantiini ajal sündinud lugu räägib oskusest väärtustada ja märgata enda ümber inimesi, kes meist tegelikult hoolivad. Loos teevad kaasa Eesti parimad džässmuusikud — Joel Remmel, Mihkel Mälgand, Jaan Jaanson ja Ahto Abner.

Kuigi loo muusikaline alge ja tekst olid olemas juba varem sai see oma lõpliku kuju just karantiini ajal. Kirjanik Jan Kausi loodud sõnad leidsid taas tee Liina mõtetesse ning said tänu isolatsioonile uue tähenduse. “Lase ööl end kanda” on jätk Liina Saare aasta tagasi ilmunud autoriplaadile “Õhtulaulud”, mis oli inspireeritud eelkõige eesti keele ilust, tänutundest ja armastusest.“Kuna karantiini tingimustes ei saanud me bändikaaslastega kohtuda, siis tuli leida mõni muu viis kuidas ühiselt musitseerida. Nii on kõik pilliid stuudios eraldi sisse mängitud. Rõõmustan südamest, et sellisel kentsakal viisil salvestatud lugu siiski ellu ärkas ja on mulle nüüdseks omamoodi hinge pugenud. Soovin, et me kõik oskaks rohkem väärtustada oma lähedasi ja neid, kes meist tegelikult hoolivad,” ütleb lauljatar Liina Saar.

Uue videosingli “Lase ööl end kanda” helilooja on Liina Saar, teksti autor on Jan Kaus ning loos teevad kaasa pianist ja Aasta Jazzmuusik 2020 Joel Remmel, kontrabassist ja Aasta Jazzmuusik 2018 Mihkel Mälgand ning Liina pikaaegsed muusikalised partnerid kitarrist Jaan Jaanson ning trummar Ahto Abner. Helikujunduse tegi Peeter Salmela ning video autor on Sven-Erik Mändmaa.

Liina Saar on veel tuntud koosseisudest MiaMee, Elletuse ja Verbarium. Tema häälepaletti on võrreldud Emiliana Torrini ja Björkiga. Lauljanna sume ja suitsune hääl sobib valatult kokku ka džässi esteetikaga. Liina on ka hinnatud helilooja, tema loodud lugu Marju Länikule “Täna otsuseid ei tee” osales 2018. aasta Eesti Laulu konkursil