Hiljutises pikas intervjuus rääkis Siim Kallas, et tema poliitikas endal juhtivat rolli enam ei näe, kuna energia on tervise tõttu vähenenud.

"Praegu on tervis väga hea. Sügisel oli mingi omapärane häire, ei saanudki aru, mis tegelikult juhtus. Suurem episood oli kolm aastat tagasi, siis opereeriti südant. Ega ma kurda. Geenid on kehvad ja ega see elu, mis ma olen elanud, pole olnud just südamesõbralik," sõnas Siim Kallas.

Siim Kallas ütles pärast haiglast välja saamist: "Mul olid vereloomehäired, mis ulatusid ka neerudesse, ja selle pärast läks nii kaua. Tunnen ennast praegu hästi, aga mitu kuud oli ikka väga... Kosuda on vaja. Ravi käib edasi, see ravitakse välja, aga haiglas ei pea enam olema."

Kaja Kallas ütles möödunud oktoobril ERR-ile: "Ta läks haiglasse omal jalal tervisekontrolli ja arstid soovitasid tal jälgimise alla jääda."

Kaja Kallase sõnul ei ole terviserike kuigi tõsine ega eluohtlik. Ka pole tegemist kunagise südamehaigusega.

71-aastane Siim Kallas käis 2017. aasta 4. jaanuaril Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH) südameoperatsioonil. "Et ennetada infarkti ja muid võimalikke ebameeldivaid arenguid, soovitasid arstid südame veresoonkonda operatsiooniga parandada," ütles ta pärast operatsiooni.