"Ta on väljas. Ma saan öelda rohkem, kui ma olen meie asjad ära tühistanud," ütles Kramer. West pole olukorda siiani kommenteerinud.

"Me peame mõistma, kui lubav oleks Ameerika kui me usaldame jumalat. Ühendame oma nägemused ja ehitame koos tulevikku. Ma kandideerin USA presidendiks," kirjutas West sotsiaalmeedias 4. juulil.

Westi püüdlus saada presidendiks sai tema kuulsustest sõprade hulgas palju toetust, kuid oli ka neid, kes lootsid, et nende kodumaa saab ikkagi mõne teise riigipea. "Sul on minu täielik toetus," lubas emotsionaalselt Elon Musk, kuid vaid mõned päevad hiljem teatas viimane, et ta ei toeta enam Kanyet. Ka lauljatar Katy Perry tunnistas, et ta ootab USAle valida kvalifitseerituma juhi.

2015. aastal MTV auhindade jagamisel tegi West väga sarnase teadaande, kui kuulutas kõigile, et kandideerib 2020. aastal presidendiks. Eelmisel novembril lükkas ta lubaduse aga veidi edasi ja avalikustas, et plaanib kandideerida hoopis 2024. aastal. Muidugi sai ta teade publikult lõbusa naerupahvaku, mille tagamaid West ise sugugi ei mõistnud. "Mis te naerate? Me looks nii palju uusi töökohti!"