Aga Austria ei olnud Märkside pere jaoks reisile minekuks sugugi esimene valik. Eelistatumad kohad olid Barcelona ja Milaano.

"Barca langes ära, kui hakkasime ennast kurssi viima sealsete liikumistingimustega, ja Itaalia kohta ütles kohutunne, et see maa pole veel valmis turistide saabumiseks," selgitas Märks.

"Austrias oleme kuus aastat tagasi suvel olnud ja tookordne külastus jättis oma mitmekesise loodusega väga hea mulje. Pealegi on see maa oma hõreda asustuse poolest üsna ohutu reisimiseks. Lendasime otaselennuga Viini ja sealt rendiautoga Salzburgi suunal, kus peatusime nädala. Olime nö. "Heliseva muusika" radadel," lisas raadiohääl.

Reisiplaani pani kokku Rauno Märksi vanem tütar Mia Marii. Plaan toimis lausa nii hästi, et Märksi arvates võiks tütar olla suisa reisikorraldaja.

"Lõpliku programmi panime paika hotellist õue vaadates, sest vihmase ilmaga on pilved väga madalal ja nähtavaus kehv," lausus Märks.

Austrias on võimalik samal päeval suusatada ja ujuda, kuna kõrguste vahel tekkinud temperatuurid kõiguvad 30 kraadi.

"Külastasime 3029 meetri kõrgusel asuvat Kitzsteinhorni, kuhu viib kolmel erineval tasandil asuv köisraudtee, siis Zell Am See ümbrust, Salzburgi mitmel korral, ja Unesco maailmapärandi hulka kuuluvat järve äärset Hallstatti väikelinna," avaldas Märks.

Raadiohääle sõnul on tegu väga ilusa riigiga. "Loodus oma kõrgete mägede ja nende vahel kulgevate käänuliste teede ja orgudesse laskuvate järvedega oli ka teistkordsel külastusel lummav," ütles ta.

"Kärestikulised mägijõed ja aasadel vabalt liikuvad lehmad olid kõik parimas vormis. Turiste oli vähe, hinnaklass pisut kallim kui meil, aga talutav. Veider oli see, et enamus toidupoode suletakse kella 19 paiku," lausus Rauno Märks ja soovitab ka teistel seda imelist maad avastama minna.