Sarnane kokkusattumus tabas mind ja ajakirjanik Toivo Tänavsuud, kui Los Angelese lennujaama läheduses oleva hotelli fujeest tellitud taksosse istusime. Meid sõidutas lennujaamast ööbimiskohta elukutseline autojuht nimega Carlos. Mehhiko juurtega mees rääkis inglise keelt üsnagi osavalt ning pajatas meile Hollywoodi populaarseimatest lokaalidest, kiites meie ööbimiskoha asukohta ning kinnitades, et Oscarite nädalaga seoses silmame kindlasti kõrvaltänavas ehk kuulsuste alleel mõnda kuulsust.

Sellepeale küsisin mehelt, kas ka tema mõnda kuulsust sõidutanud on, millele mees jaatavalt vastas. "Grammyde päeval sõidutasin Katy Perryt," ütles ta suhteliselt tuimal häälel, ei ühtegi kelkivat nooti hääles kajamas. Uurisin selle peale, milline lauljanna oli, kas diivalik või sõbalik. "Ta on okei," vastas ta mulle ning küsis õhinal edasi küsimusi Eesti kohta.

Carlos teadis rääkida, et Eesti oli mõnda aega Venemaa poolt okupeeritud ning küsida, kuidas läheb meie jalgpallimeeskonnal, kelle mänge ta paaril korral vaatama on sattunud.

Ajakirjanikud Irene Tambek ja Toivo Tänavsuu lendasid Los Angelesse, et olla tunnistajaks Eesti filmitegijate ajaloolisele teekonnale kuldmehikese poole. Nad kajastavad seda Eesti Päevalehes, Eesti Ekspressis ja Delfis.

Muu hulgas käivad ajakirjanikud „Mandariinide” pressikonverentsil, tänuüritusel Los Angelese Eesti majas ja punase vaiba tseremoonial ning saadavad Eesti filmimehi limusiiniga ka teel lõpugalale.