Neljandat aastat toimuva festivali reedeõhtuse programmi loomuliku lõppsirgena (ehk otse Tour d’ÖÖlt) kogunetakse Telliskivi Loomelinnaku värskelt renoveeritud platsile punastest tellistest maja ees ja sees, kus ootab ees aasta kõige sportlikum ja meeleolukam klubiõhtu.

Ratturite päralt on kohapeal lisaks muusikale ja mõnusale seltskonnale pingpongilauad ja möödunud hooaja vaieldamatu hitt - Goldsprints head-to-head rattarollerite sprindivõistlus.

Goldsprints on sisuliselt 400 meetri sprint rattarolleritel, mida sõidetakse turniiri vormis: esimesed paarid loositakse, siis sõidetakse üks-ühe vastu. Edasi kukub kaotaja välja ning võitja läheb vastamisi järgmises ringi võitjaga. Võistlus toimus peomelu käigus ja muusika saatel, kus publik sai sprinterite sõitu suurele ekraanile kuvatud näidikult jooksvalt jälgida. Registreerimine toimub kohapeal.

Võistlust juhib NO99 teatri näitleja ning Tallinn Bicycle Weeki korraldaja Rasmus Kaljujärv.

Parimatele sportlastele jagatakse väärilised auhinnad, parimatele tantsijatele antakse aga võimalus end varajaste hommikutundideni välja elada.

Õhtu muusikalise poole peaesinejaks on Hiiumaa juurtega noor ja tõusev muusik Wick Blaze, kes toob tantsusaali mõnusalt tantsulist house'i-vaibi. Plaate keerutavad Tallinn Jäck City ja Tour d'ÖÖ DJ'd Andreas Kask, Robert Niko, Marek Poel, Johann 3000, Ellen Vene ja Jaagup Jalakas.

Kuula, mis muusikat teeb Wick Blaze ja vaata, kuidas käib Goldsprints:

Tour d'ÖÖ Tallinn X – Goldsprints! from Tallinn Bicycle Week on Vimeo.