Austraalia päritolu vokalisti Kate Akhursti ja rootslastest produtsentide Markus Dextegeni ja Hampus Nordgren Hemlini kokkupõrkel viis aastat tagasi Stockholmis sündinud efektse, omakõlaline ja androgüünse imagoga grupi läbilööki tähistas 2012. aastal ilmunud EP „Northern Lights“. Plaadi nimiloo eufooorilise refrääni lubadus „kõik, mida me puudutame, muutub kullaks“ on seni vett pidanud ning toonud neile nii publiku poolehoiu kui kriitikamenu. Nende iseloomulikku kõlapilti on võrreldud nii The Knife’i jäise elektroonikaga kui Peter Gabrieli loomevaramust 21. sajandisse sikutatud, joovastavate refräänide ja kõrgläikese polituuriga kaetud pop-vinjettidega.

Vahepeal on toonasest triost saanud duo (koosseisus Kate Akhurst ja Markus Dextegen) ning ilmavalgust on näinud nende tribal-house rütmikast, nakatavaist sündikäikudest ja skandeerivast vokaalist kantud debüütalbum „One“. Kate Boy tänavuseks täistabamuseks on aga kõva rusikaga küborg-elektro lajatus Edwyn Collinsi 1994. aasta hitist "A Girl Like You", mille kohta terava keelega muusikasait Noisey on öelnud: „Kui Edwyn tahtis tüdruku lihtsalt rajalt maha võtta, siis Kate Boy versioonis tegeletakse päris pahaendelise stalkimisega.“

Tänases Eesti Päevalehes ilmunud intervjuus jagavad Markus ja Kate muuhulgas mõtteid „A Girl Like You“ aegadele viitavast 1990-ndate nostalgiast. Markuse sõnul „polnud toona kõik küll nii aktsepteeritud, kui tänapäeval ja sa pidid tõsiselt vaeva nägema, et ennast millegi uuega paremini kurssi viia.“ Kate aga tunnistab, et igatseb taga grunge-trendi. Loe pikemalt SIIT.