Esimese paari tunniga kulub 20 eurot!

Publiku reporter alustas uurimist umbes kella 18.00 paiku ning selgus, et juba selleks ajaks olid inimesed jõudnud müüjatele jätta 10-20 eurot. Kuna summerdajate hulgas on ka palju turiste, kelle elatustase meie oma vähemalt neljaordselt ületab, siis nende jaoks olid kulutused muidugi tühised.

Vaata videoidsellel teemal:

Minimaalne kulutus 30 eurot

Teise tiiru tegi Publiku reporter kella 22-23 paiku ning selleks ajaks olid kulutused juba korralikult tõusnud. Summerdajad tunnistasid, et vähemalt 30 eurot on kulnud. Üks pilaprille kandnud mees tunnistas aga, et temal on kahe päevaga kulnud suisa 300 eurot.

Nagu selgus, siis kõige rohkem kulutavad inimesed muidugi keelekaste peale. Õlle sai kätte 2 euroga ja siidri 2.50ga. Mõnes kohas maksis vaadisiider ka 2 eurot, kuid see oli pigem selline otsimismäng, kes viitsis, sai odavamalt ka. Kõige soodsamad kaubad olidki Prismas, kust sai õlle 1 euroga umbes ja siidri 1.90ga.

Kuna ilm oli palav, osteti ka hirmus palju vett, muidugi maksis ka see raha, umbes 1 euro.

60 senti paberita tualeti eest

Kes palju joob, see tahab pissile. Saad uhke paberist pileti ja maksad 60 senti räpase ilma paberita vee eest. Mujal olevat ka 30 sendine vets ja veel kaugemal pidi olema kuivkäimlad kah, lausa ilma rahata.

Söökide hinnad olid üsna kõrged, neid hakati ostma rohkem õhtpoole. Enne ka muidugi, aga purjakil inimestel ikka kõht tühi. Riisiga liharoog maksid 6 eurot, väikeste lihatükkidega "praad" 5 eurot. Suure seakoodi eest tuli välja käia kümnekas. Tortillad ja kebabid jäid hinnavahemikku 3-5 eurot. Risotod 3.- ja suitsulesta sai kätte vaid 2 euro eest. Muidugi müüdi ka maiustusi, näiteks pikad kommid, mille hinnaks 1 euro tükk.

Hinnas annab kaubelda!

Kaks õllekakülastajat rääkisid Publikule, et tegelikult annab hindadega kaubelda. Nemad said oma toitude pealt allahindlust.

"Itaallasest mehelt uurisime, et kas allahindlust saab. Ta ei vastanud suurt midagi ja nõnda me kauplesime seal. Saime kahepeale lausa 2 eurot alla," naeravad kaks naisteravast õllekakülastajat.

Hiljem selgus, et kaubelda on võimalik ka alkoholi ostes. Kaks noormeest paljastasid saladuse, et üks mustajuukseline tüdruk müüb iga kord neile õlled soodukaga, lausa 1 euroga said kätte.

Keskmine õllesummerdaja kulutab 34 eurot!

Tegelikult kulub raha ikka kõvasti seal, kui tahad ennast hästi tunda ja alkoholi rüübata ja vahepeal süüa ja siis juua ja siis pissida.

Publik leidis ühe meesterahvast katsejänese, kes meile oma ühe päeva kulutused lahti rääkis:

sissepääs: 12 eurot

siis võtad kohe ühe õlle: 2 eurot

siis tahaks juba mingit snäkki kah. snäkitaldriku oliivide ja juustude - 4 eurot

võtad veel ühe õlle: 2 eurot

lähed vetsu: 0.6 (see oli katsejänese arvates kõige lähemal)

kolmas õlu: 2 eurot

siis tahaks juba suuremat suutäit: praad 6-7 eurot

siis oled natsa purjakil ja ostad endale pilapoest mingit nänni: 10 eurot

ja noh ütleme, et kaks õlut veel: 4 eurot

Kokku kulutas mees päevaga 33,6 eurot, mis on ümberarvestatult umbes 525 krooni. Aga kui oled veel oma pruudiga koos, kellele tuleb ka asju osta, siis see summa kahekordne. Rohkemgi veel, sest siider maksab ju rohkem kui õlu.

Peredel läheb muidugi kõige rohkem raha, väiksed lapsed tahavad ju komme ja limonaadi ja igal pool hüppamas ja turnimas käia - kõige selle eest tuleb aga raha välja käia, sest raha raiskamise viise on seal ju igal nurgal. Täiskasvanudki tahavad teha benjihüppeid ja ronida mööda köit üles. Lisaks sellele saab summeril püssi lasta, lamada vesipiibutelgis ja teha vesipiipu, mis maksis umbes 20 eurot. Ja kui sellest veel vähe, saab endale teha ajutise tätoveeringu.

Raha raiskamise viisidest Õllesummerilpuudu juba ei jää.