Kõik lood on kuulatavad järjest ülevalpool. Kui otsast lõpuni neid kuulata ei taha, siis järgmise looni jõudmiseks vajuta vaid >>| nuppu. Soovitame Playlisti lugemise ajaks käivitada, et meiepoolsetele kommentaaridele kontekst anda.

1. "Päev korraga" / Karl-Erik Taukar / Karl-Erik Taukar, Mark-Eric Kammiste, Fred Krieger

Anne: Meeldejääv refrään istutab selle loo edukalt inimeste teadvusse ja paneb näpud hääletusel ilmselt tema numbrit toksima, mis aga ei tähenda, et tegu oleks looga, mis mingile erilisele püsiväärtusele pretendeeriks.

Liina: Taukari vokaal suudab isegi primitiivsevõitu poprokiloos võrgutavalt kõlada. Seksikalt mittemidagiütlev laulukene, mis kõlab nagu keskkooli lõpupidu, vettehüpped ja hommikul võõras telgis ärkamine.

Merje: Terminaatorlik ja samas Taukarlik - hitt hoolimata sellest, kas ta edasi saab või mitte. Korralik suvelaul, mille saatel Kloogaranna festivalil hüpata.

2. "Kohvitassi lugu" / Miina / Miina Rikka

Anne: Äärmiselt filmisoundtrackilik lugu - selline, kus armunud noored seiklevad suvisel ja päikselisel Eestimaal. Põhjuseks ilmselt harmooniad ja meloodiakäigud, mis aastatetagustest kodumaistest filmidest tuttavad.

Liina: Väga tugev ja helge lugu, mis läheb kuulates üha paremaks. Potentsiaali on kõvasti!

Merje: Väga tore lugu, mis mõne sarja tunnus- või taustalooks sobiks suurepäraselt ja võtab jala tatsuma. Kui läheneda Eesti Laululikult siis tugev, Eurovisionile vast siiski liiga tüüpiline.

3. "Exceptional" / The Blurry Lane / Kristina Bianca Rantala

Anne: Huvitav häälegümnastika, meeldejääv hääletämber, intelligentne helikeel. Läbimõeldud lavashow'ga võib sellega päris huvitava kontserdi anda, kuid kas Eurovisionil? Vajaks veidi täiendavat aranžeeringut, siis käib küll.

Liina: Sõnumi poolest võiks öelda, et tegu millennialide ehk Y-generatsiooni hümniga. Las kogu maailm teab, kui eriline ma olen! Vokaal on vinge, aga tekstiliselt mõjub natuke tobedalt, kui mitte lausa küündimatult.

Merje: Mõnus kuulamine, mida tahaks live'is näha. Kuigi poole pealt muutub veidi "tapeediks", on ju päris Eurovisionilik samas oma arengutega.

4. "Hold On" / Liis Lemsalu & Egert Milder / Liis Lemsalu, Madis Lett, Egert Milder, Henri Kuusk, Rob Montes

Anne: Rahvusvahelise saundi ja fiilinguga lugu, mis sellegipoolest ei tähenda, et see Eurovisionil suurt potentsiaali omaks. Pigem tahaks minna mõnele festivalile lava ette näppu viskama ja maksaks ülima heameelega ka pileti eest.

Liina: Muusikaliselt täitsa huvitav lugu, mõnusalt jämmiv ja vaba olemisega. Tuulutab tuba!

Merje: Kui Egerti aktsent on tahtlik, on tore, kui mitte, siis vajaks see enne eurolavale jõudmist igatahes palju tööd. Veidi jamaicalikku aktsenti ja kuhjaga Liisi hääle malbet tugevust, saab kokku tugeva popploo.

5. "Saatuse laul" / Airi Vipulkumar Kansar / Urmas Kõiv, Anneli Kõiv

Anne: Tsiteerides Nashville'i kantriproffe, kes loole kõrva peale panid: see kõlab nagu midagi sellist, mida kuuleb kuskil ehtsas Mehhiko restoranis. Seega, Airi algupärane ameerikalik kantrikõla + India mõjutused = Mehhiko rahvamuusika?

Liina: Väga armas lauluke, mida suvisel pühapäevahommikul maal peenra vahel Elmarist kuulata ja porganditele laulda.

Merje: Viru Folgi peaesineja? Ringkäik Kannu Kõrtsi? Aga lepime kokku, et mitte Eurovisionile ega Eesti 2015 aasta parimaks lauluks.

6. "Üle vesihalli taeva" / Maia Vahtramäe / Olav Osolin

Anne: Eurovisionile ei tahaks seda lugu mitte mingil juhul saata, ent külmal talveõhtul omaette kodus kaminatule valgel nukrutsemiseks ideaalne.

Liina: Kui mõned filmid saadetakse otse kinodest suure kaarega mööda ja otse videolevisse, siis selle loo tahaks kohe kuskile karaokelokaali pagendada.

Merje: Lihtsalt ja igavalt nagu laul: Ei!!!

7. "Troubles" / Robin Juhkental & The Big Bangers / Robin Juhkental & The Big Bangers

Anne: Kindlasti on tegu tunduvalt turvalisema looga kui see, millega Malcolm Lincoln kunagi Eurovisionile pääses. Mõnus biit, meeldiv tämber, kuid paraku täiesti ebaoriginaalne meloodia.

Liina: Live’is tõenäoliselt rohkem elamusi pakkuv kui salvestiselt. Kõrvauss kindlasti - kohe hakkab natuke närvidele käima oma refrääniga, ent ka mõju ehk energiasurakas on koheselt tunda. Eesti “Happy”?

Merje: Selle järgi tahaks pulmas öösel tantsu lüüa või mõnel firmapeol kolleegiga klaase kokku lüüa heatujuliselt.

8. "Unriddle Me" / Elephants From Neptune / Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg

Anne: Püüdes võimalikult objektiivseks jääda, tuleb nentida, et tegu on parima looga, mis iial Eesti Laulu karusselli sattunud on ning kui võit peaks nende kidrakohvrisse potsatama, pälvivad nad tõenäoliselt tohutu rahvusvahelise edu.

Liina: See riff on juba üksi nii hea, et tahaks trummipulga pooleks hammustada! Üks viimase aja parimaid rokilugusid üldse.

Merje: Kontserdil kuulaks hea meelega. Tugev kodumaine rokihitt, mis ehk ka Austrias raputaks balkani tuimad ballaadid mugavustsoonist välja.

9. "Superlove" / Elisa Kolk / Vahur Valgmaa

Anne: Naljaga: videot ja lauljatari vaadates tekib vaid üks küsimus - kus on Conchita Wursti habe? Mitte naljaga: ilus laul ja tugev poplugu.

Liina: Maailmatasemel printsessiballaad, mis oleks peaaegu nagu mõnest animeeritud kassahitist.

Merje: Ideaalne muusikalilugu või romantilise komöödia lembehetke taust! Ja üldse mitte poleks see halb ka Eurolaval.

10. "Kordumatu" / Bluestocking / Maria Soikonen

Anne: Vabandust, aga kas selle pala Eesti laulule lisamise näol on tegu ERR meelelahutustoimetuse eriti viltuse huumoriga? Südamest kahju paljudest "päris" lauludest, mis selle võrra välja jäid.

Liina: Lea Dali Lion kohtub HU?-ga kuskil 90ndate alguse õhtusinas laternate all. Veider lugu, mis mängib kuskil nilbuse piirimail ja arvatavasti võlub nii mõnegi härrasmehe nii kapitaalselt ära, et juba puhas mõtegi sellest paneb õlgu väristama.

Merje: Tõeliselt muhe hea tuju muusika, ainult sõnad kirjutati vist viimasel hetkel telemaja trepil, enne kui Eesti Laulu kell kukkus!