Kindlasti on paljudel The Swingersi fännidel juba aegade algusest peale tekkinud küsimus, millest sõltuvad sedavõrd kireva koosluse esinemiskombinatsioonid. Sest vahel astuvad lavale ju ainult Birgit Sarrap ja Tanja Mihhailova-Saar, vahel liitub Mikk Saar või Jüri Pootsmann, mõnikord särab solistina aga hoopis Pearu Paulus. "Timo, Mihkel ja Indrek (Timo Vendt, Mihkel Mattisen ja Indrek Sarrap toim.) ilmselt teavad paremini rääkida, kuidas see süsteem neil välja on töötatud," muigab Pearu küsimuse peale, millal teda nö "värvatakse". "Minu puhul on asi lihtne: kui ürituse korraldaja soovib näha mind The Swingersi koosseisus ja ma olen sellel kuupäeval vaba, siis nii lähebki," selgitab ta. Ehk siis sõna otseses mõttes see, kes maksab, see tellib ka muusika.

10 tegutsemisaasta jooksul on Pearu täheldanud, et tema peamise tuluallika ehk 2 Quick Starti ning The Swingersi kuulajaskondi ühendab vägagi palju. Sest armastavad mõlemad ju kaasahaaravat rütmi, head tuju, Pearu Paulust ning muusikat, mis ultramoodsatel trendidel end liialt kaasa viia ei lase. Pearu tunnistab, et sellised erilist eesmärki kandvad projektid nagu eelseisev "Eesti Naine 95" gala, on talle vägagi meeltmooda. "Mulle näiteks meeldis väga ka aastatetagune naistepäevale pühendatud kontsertide sari. Oli meeleolukas ja rahvas võttis ka hästi vastu," meenutab ta.

Kuna 17.mail Alexela Kontserdimajas lavale toodav show tähistab Eesti vanima ajakirja väärikat 95.sünnipäeva, mõtiskleb Pearu veidi ka ajakirjanduse hetkeolukorra üle, tunnistades, et tema meediatarbimine on üha veebipõhisem. "See aga ei tähenda, et ma paberkandjat ei sirviks! Ajakirja on endiselt mugav ja hea lugeda paberilt, igapäevast ajalehte aga juba veebist. Kindlasti on 95 aasta pärast endiselt olemas Eesti Päevaleht, Eesti Ekspress ja Postimees. Usun, et need jäävad kõigele vaatamata alles. Täpselt nagu Eesti Nainegi on ajahambale vastu pidanud," usub Pearu.

Kahjuks peab muusik nõustuma levinud seisukohaga, et meedias levib hoogsamalt skandaalimaiguline materjal. "Minu jaoks on arusaamatu, kui palju saavad kajastatud terroristid ja massimõrvarid. Mulle meeldis Uus-Meremaa peaministri seisukohavõtt selles küsimuses, et me ei nimeta terroristi nime ega näita tema nägu, sest ta pole seda väärt. Mind kõnetavad intervjuud, milles jagavad oma mõtteid inimesed, kes köidavad oma sihikindla tegutsemisega ja pole meedia poolt ära leierdatud. Vahet pole, kas tegu on muusiku, teadlase, näitleja, ärimehe, talumehe või sportlasega."

Ekspress Meedia ja The Swingersi koostöös toimub 17. mail kell 19.00 Alexela Kontserdimajas "Eesti Naine 95" galakontsert. Kontserdikorraldaja jätab endale õiguse teha kavas muudatusi. Osta pilet SIIT.