“Püüton hammustas päris kõvasti, kuid meil on siin arst olemas ja kannatanu sai kohe abi,” kinnitab telesarja produtsent Valdo Kask. Tema sõnul olid teised Robinsonid rohkem ehmunud ja hirmul kui ohver ise, kellega nüüd on kõik korras ja kes jätkab mängu.

Produtsent räägib, et hammustajaks oli tavaliselt kägistamiskombega kolme meetri pikkune püüton. Ta keeldub aga ütlemast, kes ja millise riigi Robinson mao teravaid hambaid tunda sai, kuidas see üldse juhtus ja missugune saatus tabas püütonit. “Seda kõike näeb siis, kui sari ekraanile jõuab, sest püütoni rünnak jäi pildile,” kruvib Kask pinget.

Malaisias on kokku 200 liiki madusid
“Püüton võib hammustada väga valusasti ja need haavad ei pruugi kaua kinni kasvada ning võivad minna mädanema. Kuigi püüton pole mürgine, on tema hammustus väga ohtlik,” ütleb Tallinna loomaaia asedirektor Vladimir Fainštein. Tema sõnul püüton tavaliselt ei ründa, aga kui inimene astub talle peale, võib ta hammustada.

Robinsone ohustab Malaisias kokku 200 liiki madusid, kellest poolsada on mürgised. Kask ise põrkas maoga kokku eile võtteplatsilt naastes, kui umbes poolteise meetri pikkune peenike hallikas roomaja mõnekümne sammu kaugusel hotelli juures võttegruppi jõllitas. “Rootsi teletiimi tüdrukud olid sabinas ja kartsid, et äkki on mürgine. Siis aga Malaisia kohalikud inimesed rahustasid, et see madu pole ohtlik,” pajatab Kask.

Telesarja “Robinson” salvestuse ajal on varemgi õnnetusi juhtunud. Eelmisel aastal tuli arstiabi anda leedulasele Vidmantasele, kes võistlushoos hüppas paari meetri kõrguselt pukilt sedavõrd õnnetult liivale, et murdis jalaluu ja pidi mängust loobuma. Paar aastat tagasi lõi aga üks Läti Robinson Hiiumaa lähistel Kõrgelaiul endale kirvega jalga. Haav polnud kuigi suur ja ta jätkas mängu.

Saarel valitseb põrgukuumus
Robinsonid on tänaseks saarel olnud kolm päeva. Kui eestlased võtsid ainsa isikliku asjana kaasa näiteks perepildi, portselantaldriku ja täringumängu, siis leedulane hoopis õllepudeli, lätlased võrkpalli ja noa… Kõikide Robinsonide käsutuses on hulganisti päikesekreemi.

Kask räägib, et iga päev on saarel valitsenud põrgukuumus — 32 kraadi varjus. “Päikse käes on ligi 60 kraadi,” ohkab ta. “Higi voolab kogu aeg, jood päevas viis liitrit vett, aga tualetis käid vaid korra. Kogu vedeliku higistad lihtsalt välja. Õhuniiskus on koguni 80-85 protsenti. Selline tunne on, nagu oleksid saunas. Päevas tuleb kolm korda särki vahetada.”

31-liikmeline teletiim saabus Malaisiasse kümme päeva tagasi, kaasas 350 tunni jagu filmilinti pluss 75 tunni jagu kassette allveevõteteks. Sarja filmitakse üheksa kaameraga. Tiimi kuulub ka möödunud aastal televaatajate südamed võitnud Robinson Allan. Ekraanile ta aga ei pääse. Tema ülesandeks on pimeda saabudes võtteplatse valvata ning vajaduse korral koos kahe eestlasest päästeametnikuga Robinsonidele arstiabi anda.

Samas Malaisia skäärides filmivad oma “Robinsoni”-sarja ka Norra TV3 ja Venemaa ORT. Nemad alustasid võtteid juba kaks nädalat tagasi.

Teletiim jõuab Eestisse tagasi 27. augustil. Siis hakatakse seriaali kokku monteerima ning esimest osa Malaisias toimuvast peaks TV3 ekraanil nägema oktoobri algul.