Rahvaeurovisiooni peakorraldaja Marko Erlachi sõnul turvavad üritust 40 K-Grupi turvameest, samuti on kohal märulipolitseinikud.

Politsei on lubanud vajaduse korral Raekoja platsile saata 80 meest. Vanalinnas liiguvad ürituse ajal ka liikluspolitseinikud, kes kontrollivad liikluseks suletud tänavatel liikluskeelust kinni pidamist.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja asetäitja Külli Holstingu sõnul ei ole varem Raekoja platsi üritustel nii suurt turvajate arvu olnud.

Politsei, päästeametnike, kiirabi, turvafirma ning korraldajate ühtne peastaap asub Mündi tänava konstaablipunktis. Sinna suunatakse ka kohe kõik hädaabinumbrile Raekoja platsilt tehtud kõned. Samuti saab sealt abi kõikide kadunud asjade ja inimeste leidmisel.

Dunkri tänava alguses seisab kogu ürituse vältel kiirabiauto koos viieinimeselise brigaadiga. Harju ja Kullasepa tänav on Erlachi sõnul ürituse ajal liikluseks suletud just selleks, et sealt pääseksid läbi operatiivautod.

Pealtvaatajaid ei otsita läbi, kuid jälgitakse, et keegi ei saabuks platsile õllekastidega. Samuti hoitakse silma peal klaastaaral ning kõigil Raekoja platsi kohvikutel, mis on erandkorras avatud kella kaheni öösel, on keelatud müüa klientidele jooke klaasist nõudes, sõnas Erlach.

Korrarikkumisi jäädvustavad ka Raekoja platsil asuvad videokaamerad.