1998. aastal alguse saanud ja pea igal aastal toimunud koolitusi, töötubasid ja stuudiosessioone hõlmaval üritusel on seni Eestist osalenud 6 andekat DJd - Dave Storm, kohe esimesel aastal Berliinis; Kaur Kareda (Kaplinnas aastal 2003); DJ Quest (Seattle, 2005); Madis Nestor ja Ki En Ra (mõlemad Barcelonas 2008. aastal) ning seni värskeima vilistlasena Sander Mölder (Madriidis, 2011).

2008. aastal Barcelona Red Bull Music Academyl osalenud Madis Nestori sõnul toimis programm inspiratsioonisüstina: "Mina sain just seal olles kinnitust sellele, et hea muusika on universaalne ja isegi, kui on hetked, kus tundub, et enamusele ei lähe korda sinu teema, siis tuleb endale kindlaks jääda." Nestor lisab, et on väga rõõmustav näha Red Bull Music Academy ja Tallinn Music Weeki koostööd. "Eks RBMA ja TMW on ju mõlemad platvormid, mis aitavad edasi minna. Ja kui RBMA ülesandeks on inspireerida ja avada uksi, siis TMW peaks selgelt näitama ära, kes oleks seda väärt."

Kuu aega kestva programmi jooksul jagatakse osalejatele teadmisi kõigis muusikat puudutavates valdkondades, kaasa arvatud muusikaajalugu, tootmine/produktsioon, tehnoloogia, äri jpm. Lisaks osaletakse stuudiosessioonidel, ülesastumistel teles ja raadios, esinemistel klubides.

Red Bull Music Academy on oma lavaga olnud esindatud ka alates 2009. aastast Baltikumi suurimal igaaastasel vabaõhufestivalil Positivus. Möödunud aastal olid esinejate hulgas DJ Quest, Ki En Ra, Madis Nestor (Mr. Nestor) ja Sander Mölder.

TMW Red Bull Music Academy Club Nightil astuvad üles: DJ Quest, Halfbrother, Mr. Nestor, Sander Mölder, Kello Hitty, Firejose ja Zinc (UK).

Tänavu 4.-6. aprillil toimuv Tallinn Music Week on järjekorras viies, kolmel festivalipäeval annavad 30 erinevas esinemispaigas kontserdi 233 artisti.