Red Emperor’si baari austraallasest omaniku Craig Gibsoni sõnul ajendas teda tasuta festivali korraldama soov edendada kohalikku kontserdikultuuri. “Kui ma noor olin, toimus iga nädal tasuta kontserte. Inimesed ei esinenud raha pärast, vaid sellepärast, et neile meeldis muusikat teha,” ütles ta, põhjendades otsust korraldada tasuta festival. “Ma tahan, et inimestel oleks võimalus tunda ennast osana kohalikust muusikaelust ka siis, kui neil piletiraha parasjagu ei ole,” räägib ta, viidates kõrgetele piletihindadele ning elavmuusikale pühendunud kohtade nappusele.

Lisaks festivali korraldamisele on baaril ka muid muusikaalaseid ettevõtmisi. Näiteks korraldab Red Emperor’s juba aasta iganädalasi “avatud mikrofoni” õhtuid, kus inimestel on võimalus end elavale publikule näidata. “Me oleme hankinud kitarre ja muud tehnikat,” räägib Craig ja lisab, et tulevikus sooviks ta saada rohkem kohalikke muusikuid koos baari lavalaudadele jämmima.

Osalejate puudust ei tundu festivalil olevat ning kava kokkusobitamine nõuab omajagu planeerimist. Küsimuse peale, et mis ajendab bände tasuta üritusel kaasa lööma, haarab Craig äkitselt telefoni ja helistab Three Leg Dog’i lauljale Kristjanile, kelle bänd eelmise aasta festivali raames Red Emperor’sis esines. Vastus on kiire — Kristjani sõnul oli üritus nende jaoks võimalus end suuremale publikule näidata. Erilisi kiidusõnu jagub tal koha suurepärase atmosfääri kohta.

Craig rõhutab, et suurt rolli ettevõtmise edukuses mängibki just festivalil valitsev õhkkond. "Inimesed tahavad tunda, et nad on osa millestki suuremast," lisab ta. "Tegemist ei ole lihtsalt järjekordse kontserdiga, vaid omaette erilise sündmusega," on ta veendunud.

Tänavune Red Emperor Music Week toimub 25.-29. märtsil. Teiste hulgas esinevad festivalil The Sinclair Sinclair, Revolver, MC Lord, Hanf Kung, The Dead Fish and Trees ja Mucky, elektroonilise tantsumuusika eest hoolitsevad üritustesarja Mürk DJ’d.

Vaata eelmise aasta festivali raju möllu galeriid: