Erilist tähelepanu väärib seenepirukas, mis on valminud Jüri enda kasvatatud austerservikutest, kuid kindlasti ei tule oluliselt halvem ka ise järgi tehes.

Jüri retseptid:

Esimene eelroog: Kalamarjasai

Vaja läheb:
saia
siiamarja
lõhemarja
hapukoort
võid
tilli

Valmistamine:
Lõika saiadel koorik ning määri võiga. Lõika saiaviilud neljaks. Kata pooled saiad siiamarjaga ja teised lõhemarjaga. Lisa saiadele ka hapukoor ja kaunista saiad tillioksaga.

Teine eelroog: Seenepirukas

Vaja läheb:
Põhi:
180 g kohupiima
180 g võid
4 spl jahu
1 spl küpsetuspulbrit
Kate:
10- 12 austerservikut
350g sinki
sibulat
3 tk muna
riivjuustu
150 ml kohvikoort
Salat:
kirsstomateid
basiilikut
rucolat
viie pipra segu
soola
oliiviõli

Valmistamine:
Haki sibul, austerservikud ja sink ning prae pannil. Samal ajal valmista piruka põhi. Põhja jaoks sega kohupiim, toasoe või, küpsetuspulber ja jahu. Kata pirukavorm taignaga. Valmista ka piruka kate. Selleks vispelda munad ja lisa sool ning kohvikoor. Pane pirukavormi taigna peale piruka sisu ja kohvikoore-segu kate, puista peale ka riivjuust ning pane 200 kraadi juures 40 minutiks ahju. Salati jaoks lõika kirsstomatid pooleks ja rebi salatisse basiilik. Kalla salatile oliivõli ja maitsesta viie pipra segu ja soolaga.

Pearoog: Kanakintsud kartuli-porgandipudruga

Vaja läheb:
5 tk kanakintsu
soola
broileri maitseainet
kartuleid
porgandit
peeti

Valmistamine:
Määri kanakintsud soola ja broileri maitseainega ning pane potti. Pane potti ka vett ning lase 30 minutit seista. Pärast seda pane kintsud tunniks ajaks 180 kraadi juures ahju. Pudru valmistamiseks keeda porgandid ja kartulid ning lase need saumikseriga pudruks, maitsesta. Roa kõrvale riivi peedisalat.

Magustoit: Kamavaht alõtšamoosiga, astelpajumarjad ja piparmündilehed

Vaja läheb:
400 g maitsestamata jogurtit
400 mlvahukoort
2 spl suhkrut
5 spl kama
alõtšamoosi
astelpajumarju
piparmündi lehti
tumedat šokolaadi

Valmistamine:
Vahusta vahukoor, lisa ka suhkur ning maitsestamata jogurt. Segu segamise ajal lisa ka kama. Täida veerand klaasi kamavahuga, siis lisa alõtšamoos. Täida klaas kamavahuga ning garneeri magustoit astelpajumarjade ja piparmündilehtedega. Võib peale riivida ka tumedat šokolaadi.