Nii polegi mõtet imestada, et Hämsa kõrtsi tegemised võtavad Kädi ajast suure osa. Kui aga kõrtsi majandamisest isu täis saab, põgeneb Kädi väiksesse ilusalongi Võru kesklinnas, kus töötab küünetehnikuna. Siiski leiab ta piisavalt aega, et kõige kõrvalt ka oma kahe toreda lapsega tegeleda.

Alati jutukas Kädi leiab kergelt ühise keele oma külalistega, kuigi aeg-ajalt lööb neiu tagasihoidlikkus välja ja ta jääb endast vanemate kaaslaste jutte sellise tähelepanuga kuulama, et isegi einestamine läheb meelest. See aga ei tähenda, et Kädi toidud oleks maitsetud, vastupidi - õhtusöögiks pakub Kädi Hämsa kõrtsi firmarooga, mis on saanud Võrumaa parima roa tiitli.

Kädi retseptid:

Esimene eelroog: Lehttaignas küpsetatud pasteet

Vaja läheb:
1 leht lehttainast
150 g pasteeti
3 peekoniviilu
riivitud kõrvitsat
seesamiseemneid
Valmistamine:

Rulli lehttaigen õhukeseks ning aseta rullitud taignale servast 5 cm kauguselt pasteet, riivitud kõrvits ja peekoniviilud. Rulli taigen toruks ning suru taigna otsad kokku. Pintselda taigen pealt munaga, lõika noaga lõiked sisse, peale võib raputada ka seesamiseemneid. Küpseta pirukas ahjus kuni lehttaigen hakkab kuldpruuniks muutuma. Lõika pirukas paraja suurusega tükkideks ning serveeri.

Teine eelroog : Talupojasupp

Vaja läheb:
200 g kruupe
1 kg kartulit
2 kg liha
2 tk suuremat porgandit
1-2 tk sibulat
1 tk küüslauguküünt
soola
pipart

Valmistamine:
Leota kruubid vees ning keeda. Teises potis keeda liha ning maitsesta soola ja pipraga. Haki porgandid, sibulad, küüslauk. Passeeri pannil porgandi- ja sibula tükid. Kurna lihakeeduleem, lisa leemele kõik supi komponendid ja keeda tasasel tulel kuni kõik komponendid on pehmed. Kui vaja siis lisa supile veel soola ja pipart.

Põhiroog: Sõirakartulid küpsetatud ribi ja köögiviljadega

Vaja läheb:
12 koorega kartulit
250 g sõira
12-16 tk ribiliha
porgandit
lillkapsast
kaalikat
hernest
soola
magusat sinepit
BBQ kastet
Felix’i Itaalia salatikastet

Valmistamine:
Sega omavahel sool, sinep, BBQ kaste ja salatikaste ning määri ribid seguga ja lase 2-3 päeva marinaadis seista. Küpseta ribid ahjus. Keeda koorega kartul kergelt soolases vees pool pehmeks. Täidiseks riivi sõir ning sega majoneesi ja purustatud küüslauguga. Lõika kartul pooleks, õõnesta keskelt ja täida sõiraseguga. Pane täidetud kartulid ahju umbes 15 minutiks ahju küpsema. Valmis kartulid puista üle riivitud sõiraga. Serveeri ribi koos täidetud kartulite ning hautatud köögiviljadega (porgand, lillkapsas, kaalikas ja herned).

Magustoit: Kamamaius

Vaja läheb:
1 pk küpsiseid
300 g toormoosi
400 g vahukoort
2 spl kamajahu
erinevaid marju
šokolaadipuru

Valmistamine:
Purusta küpsised. Vahusta vahukoor koos suhkruga ning sega kamajahuga. Aseta komponendid kihiti pokaali: purustatud küpsised, toormoos ja kamavaht. Kaunistuseks lisa magustoidule marju või šokolaadipuru.