Retseptid
Esimene eelroog: Vatsk

Vaja läheb:
2/3 osa rukkijahu
1/3 osa nisujahu
soola
suhkrut
pärmi
vett
Valmistamine:
Valmista pärmitainas ning jäta 2 tunniks kerkima. Vahetult enne küpsetamist vormi parajad kuklid ja vajuta need lapikuks. Küpsetamiseks sobib ahi, mille kivist ahjusuul vatski valmis küpsetada (ühelt poolt). Saab küpseda ka elektri või gaasiahjus pannil. Vatski võib pakkuda koos või või meega. Vatski kõrvale sobib joogiks köömne tee.

Teine eelroog: Kruubi salat
Vaja läheb:
odrakruubid
tilli
sinki
marineeritud kurki
tomatit
hapukoort
mädarõigast
soola
suhkrut
Valmistamine:
Keeda odrakruubid. Haki till. Lõika sink, kurk ja tomat kuubikuteks. Sega hapukoor, mädarõigas, sool ja suhkur. Sega kõik komponendid omavahel. Paku salatit leiva või sepikuga.

Pearoog: Ahjuliha üleküpsetatud kartulitega
Vaja läheb:
sea kaelakarbonaad
porgandi kangid
küüslauku
musti ploome
soola
pipart
sinepit
mett
porgandit
ananassikonservi
kartuleid

Valmistamine:
Piki liha porgandi, küüslaugu ja ploomidega. Maitsesta liha pipra ja soolaga. Keera liha rulli ja pane fooliumi sisse ning küpseta ahjuvormis umbes 2,5 tundi. Enne serveerimist maitsestada lihalõiku sinepi/mee kastmega. Salatiks sobib hästi riivitud porgand ananassitükkidega või muu värske salat. Juurde võib pakkuda keedukartuleid, ahjus üleküpsetatud kartuleid või kartuliputru.

Magusroog: Rukkijahuvaht piimaga
Vaja läheb:
rukkijahu
vett
õunamahla
siirupit
suhkrut
piima
mett


Valmistamine:
Sega potis 1:1 vesi, õunamahl ja rukkijahu. Lisa hulka ka natukene siirupit ja suhkrut. Pidevalt segades keeda rukkijahust paras kört. Jahuta magustoit. Vahusta rukkijahuvaht kohevaks. Võib enne vahustamist lisada veidi mett. Serveeri rukkijahuvaht piimaga .