Margreti retseptid:

Esimene eelroog: Rukola lehekesed veinis immutatud hiidkrevettide ja Hollandi kastmega

Vaja läheb:
hiidkrevetid

Marinaad:
sidrunimahl
valge vein
laimimahl
Hollandi kaste:
basiilik
4 tk munakollane
juurvilja puljong
100 g parmesani juust
sidrun
sool
pipar
või
Salat:
rukola
kirsstomatid

Valmistamine:
Pane hiidkrevetid valge veini, sidruni- ja laimimahla marinaadi. Vahetult enne serveerimist prae marineeritud hiidkrevetid võis. Hollandi kaste valmistamiseks sulata või ja riivitud parmesani juust kastrulis, sega teises kastrulis purustatud pipraterad, juurvilja puljong ja vesi. Keeda seni, kuni alles on jäänud vaid pool vedelikukogusest. Kurna vedelik, pese kastrul puhtaks ja pane sinna munakollased. Sega vedelik munakollastega vispliga tugevasti segades. Tõsta kastrul pliidile kuumaveevanni. Vahusta tugevasti, nii et segu muutuks paksuks ja kohevaks. Tõsta kastrul tulelt ära. Lisa jahtunud sulavõi peene joana, samal ajal tugevasti kloppimist jätkates. Maitsesta kaste pipra, sidrunimahla ja soovi korral soolaga. Serveeri praetud hiidkrevetid Hollandi kastmega rukola padjal koos kirsstomatitega.

Teine eelroog: Tervislik peedipüreesupp sinihallitusjuustu ja basiilikuga

Vaja läheb:

1 kg valmis keedetud riivpeet
basiilik
valge vein
cayenne pipar
sinihallitusjuust
sool
balsamico

Valmistamine:
Kuumuta potis riivpeet, lisa hulka basiilikulehed ja püreesta saumikseriga. Lisa püreele valge vein ja sulata sisse sinihallitusjuust. Kuumuta supp läbi ja maitsesta Cayenne’i pipra ja soolaga. Serveeri supp ning kaunista balsamico, sinihallitusjuustu tükkide ning basiilikulehega.

Pearoog: Ahjus aurutatud valge kala sooja artišokisalatiga

Vaja läheb:

siig
Rooma salat
Vietnami juurviljasegu
kirsstomatid
artišokk

Marinaad:
basiilik
oliiviõli
sidrunimahl
sool
pipar
valge vein

Valmistamine:
Valmista basiilikust, oliivõlist, valgest veinist, sidrunimahlast, soolast ja piprast marinaad. Pane siig marinaadi ning prae vahetult enne serveerimist pannil. Serveeri praetud siig, Rooma salatil koos praetud Vietnami juurviljasegu, kirsstomatite ja artišokiga.

Magustoit: Marja sabayon

Vaja läheb:

punane viinamari
füüsal
mustikad
riivitud apelsin sidrun laim
munakollane
kaneel
suhkur
magus muskaadiga vahuvein

Valmistamine:
Kuumuta vesivannil munakollased, riivi hulka sidruni-, apelsini-, ja laimikoor. Maitsesta segu kaneeli ja suhkruga. Lisa hulka ka magus muskaadiga vahuvein. Serveeri soe sabayon punaste viinamarjade, füüsalite ja mustikatega.